• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Criteriile de selecție a unității de memorie

Smartphone-uri, playere, netbook-uri, console de jocuri, uneori chiar ceasuri și pixuri - toate aceste dispozitive combină un singur lucru: procesarea informațiilor. Informațiile trebuie să fie stocate undeva, astfel încât întrebarea care apare, de obicei, la oameni, după ce cunoaște tehnica este "Câtă memorie există?". Desigur, este mai convenabil atunci când modulele de memorie pot fi schimbate, astfel încât primul accesoriu achiziționat după achiziționarea unui dispozitiv special este un card de memorie. În acest articol vă vom spune ce fel de carduri de memorie sunt, cum diferă acestea și cum să alegeți cel mai potrivit pentru dispozitivul dvs.

Când cumpărați carduri de memorie pentru gadgeturi, trebuie să citiți cel puțin 5 parametri importanți.

 

1. Compatibilitate

Pentru majoritatea oamenilor, microSD este doar un factor de formă, dar de fapt nu este. Puteți introduce cu ușurință orice card microSD într-un slot standard fără probleme, dar nu toate vor funcționa, deoarece cardurile diferă în multe funcții.

 

format

Există trei tipuri diferite de SD disponibile în doi factori de formă (SD și microSD):

  • SD (microSD) - acționează până la 2 GB, funcționează cu orice echipament;
  • SDHC (microSDHC) - drive-uri de la 2 la 32 GB, funcționează pe dispozitivele care suportă SDHC și SDXC;
  • SDXC (microSDXC) - unitățile de la 32 GB la 2 TB (în prezent maxim 512 GB), funcționează numai pe dispozitive care acceptă SDXC.
  • După cum puteți vedea, nu au compatibilitate înapoi. Cardurile de memorie cu un format nou pe echipamentul vechi nu vor funcționa.

 

volum

Suportul declarat de producător al microSDXC nu înseamnă suport pentru carduri de acest format cu volum și depinde de dispozitivul respectiv. De exemplu, HTC One M9 funcționează cu microSDXC, dar acceptă oficial numai hărți de până la 128 GB, inclusiv.

 

Un alt punct important este legat de capacitatea de stocare. Toate cardurile microSDXC utilizează în mod implicit sistemul de fișiere exFAT. Windows îl suportă pentru mai mult de 10 de ani, ea a apărut OS X începând cu versiunea 10.6.5 (Snow Leopard), Linux-distribuții în sprijinul exFAT este pus în aplicare, dar „din cutie“, nu funcționează peste tot.

 

Interfață UHS de mare viteză

SDHC formate carduri SDXC si poate mentine interfata Ultra High Speed, care, în prezența suport hardware de pe dispozitiv oferă o viteză mare (UHS-I la 104 MB / s și UHS-II la 312 MB / s). UHS este compatibil cu interfețele anterioare și poate funcționa cu dispozitive non-suport, dar la o viteză standard (până la 25 MB / s).

 

2. Viteza

 

Clasificarea vitezei de scriere și citire a cardurilor microSD este la fel de complexă ca formatele și compatibilitatea acestora. Specificațiile vă permit să descrieți viteza cardurilor în patru moduri și, deoarece producătorii le folosesc pe toate, există o mulțime de confuzii.

 

Clasa de mare viteză

La clasa de viteză (Clasa de viteză) este legată viteza minimă de scriere pe o cartelă de memorie în megaocteți pe secundă. Există patru în total:

  • Clasa 2 - de la 2 MB / s;
  • Clasa 4 - de la 4 MB / s;
  • Clasa 6 - de la 6 MB / s;
  • Clasa 10 - de la 10 MB / s.

 

Cardurile care rulează pe magistrala UHS de mare viteză au până acum doar două clase de viteză:

  • Clasa 1 (U1) - de la 10 MB / s;
  • Clasa 3 (U3) - de la 30 MB / s.

 

Deoarece valoarea minimă a înregistrării este utilizată în desemnarea clasei de viteză, teoretic harta de clasa a doua poate fi mai rapidă decât a patra unitate. Cu toate acestea, dacă acest lucru este posibil, producătorul va prefera să indice mai clar acest fapt.

 

 

Viteza maximă

Speed ​​Class este suficient pentru a compara atunci când aleg un card, dar unii producători, în plus, este utilizat în descrierea viteza maximă în MB / s, și nici măcar viteza de scriere mai des (care este întotdeauna mai jos) și viteza de citire.

De obicei, acestea sunt rezultatele testelor sintetice în condiții ideale, care nu pot fi atinse în condiții normale de utilizare. În practică, viteza depinde de mulți factori, deci nu vă ghidați de această caracteristică.

 

Velocitate multiplicator

O altă opțiune de clasificare este un multiplicator de viteză, similar cu cel folosit pentru a indica viteza de citire și scriere a discurilor optice. Există mai mult de zece, de la 6x la 633x.

Multiplicatorul de 1x este de 150 KB / s, adică cele mai simple carduri 6x au o viteză de 900 KB / s. Cele mai rapide cărți au un multiplicator de 633x, care este de 95 MB / s.

 

3. Sarcini

Alegeți corect o unitate cu sarcini specifice. Cea mai mare și cea mai rapidă nu este întotdeauna cea mai bună. În anumite scenarii de utilizare, volumul și viteza pot fi excesive.

 

Atunci când cumperi un card pentru un smartphone, volumul joacă un rol mai mare decât viteza. Plusul la o mare unitate de stocare sunt evidente, dar beneficiile de transmisie de mare viteză pe un smartphone nu sunt resimțite, pentru că sunt rareori scrise și se citesc cu un volum mare de fișiere (cu excepția cazului în care nu aveți un smartphone cu suport pentru 4K-Video).

 

 

Camerele care filmeaza HD si video 4K sunt o alta problema: atat viteza cat si volumul sunt la fel de importante aici. Pentru producătorii de camere video 4K, recomandăm utilizarea cardurilor UHS U3, pentru HD - clasa 10 obișnuită sau cel puțin clasa 6.

 

Pentru fotografie, mulți profesioniști preferă să folosească câteva unități mai mici pentru a reduce la minimum riscul de a pierde toate formele în caz de forță majoră. În ceea ce privește viteza, totul depinde de formatul fotografiei. Dacă fotografiați în RAW, este logic să investească într-un microSDHC sau microSDXC clasa UHS U1 și U3 - în acest caz, ei se dezvăluie la maxim.

 

4. Contrafaceri

 

Indiferent cât de tare poate suna, este ușor să cumpărați un fals sub masca unităților originale. Acum câțiva ani SanDisk a susținut că o treime din cardurile de memorie ale SanDisk de pe piață sunt contrafăcute. Este puțin probabil ca situația să se fi schimbat mult de atunci.

 

Pentru a evita dezamăgirea atunci când cumpărați, este suficient să fiți ghidați de bunul simț. e, și feriți-vă de propoziții a consultanților, unitate „originală“, prețul, care este semnificativ mai mic decât cel oficial.

 

Atacatorii au învățat să falsifice ambalajul atât de bine încât uneori poate fi foarte dificil să se distingă de cel original. Cu toată certitudinea, este posibil să se judece autenticitatea unui card numai după verificare cu ajutorul unor utilități speciale:

H2testw - pentru Windows;

F3 - pentru Mac și Linux.

 

5. Calitatea

 

Dacă ați experimentat deja pierderea de date importante din cauza eșecului card de memorie, indiferent de motiv, atunci când este vorba de alegere, vă sunt susceptibile de a prefera un card mai scump decât marca disponibile.

 

În plus în afară de o  mare fiabilitate și siguranță a datelor, cu un card de marcă veți obține, înaltă performanță și garanție (în unele cazuri, chiar și pe tot parcursul vieții).

 

Acum știi totul despre cardurile SD. Având în vedere caracteristicile descrise mai sus, puteți selecta cu ușurință cea mai bună cartelă de memorie. Dacă aveți întrebări, contactați consultanții din magazinul Bomba.

 

 


În perioada din 15 august 2018 pînã pe 15 septembrie 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: “La procurarea tehnicii Vitek la suma mai mult de 1000 lei cadou garantat!”

30.11.-0001

Se spune că unghiile reflectă starea sănătății noastre. De aceea trebuie să le îngrijim corect. Recent, seturile pentru manichiură au devenit mai populare. Cu ajutorul lor puteți avea grijă de unghiile dvs. în condiții casnice.

30.11.-0001

Dacă aveți nevoie să vopsiți o mulțime de obiecte sau un gard, atunci fără un pistol de vopsit (pulverizator de vopsea) este greu să faceți acest lucru. Avantajul lui cel mai mare este că vopseaua cade pe suprafața obiectului perfect: neted și uniform.

30.11.-0001

Multe fete iubesc să experimenteze cu părul, periodic sau în mod regulat, îndreptându-l. Odată cu apariția aparatului pentru aranjarea părului, acest proces a devenit disponibil pentru toți. Astăzi există o mulțime de modele diferite ale acestui dispoziti

30.11.-0001