În viața cotidiană, televizoarele ocupă un loc foarte important în fiecare familie. Gama funcțiilor lor, culorilor, mărimilor, oferă posibilitatea nu doar de a savura plăcerea de vizionare a unui film sau emisiuni, dar și de a adăuga o note expresivă în decorul camerei, iar cu noile televizoare SMART – ”internet surfingul” va deveni realitate.

Газета

Un televizor LCD modern – reprezintă un aparat multimedia complicat, care necesită o alegere foarte minuțioasă și bine gîndită, luînd în considerație toate plusurile și minusurile. Pentru a înțelege mai bine toți parametrii, cu care producătorii descriu produsele sale, noi vă propunem o caracteristică succintă a celor mai importați indicatori.

 • Diagonala
  Diagonala ecranului - distanșa în inci (inches) între două unghiuri opuse. De menționat faptul că un inci est egal cu 2.54 cm. Televizoarele cu diagonala ecranului pînă la 21 inci este favorabilă pentru camere mici și mijlocii (camera copiilor, bucătăria, etc), iar pentru un cinematograf de acasă (home cinema) este binevenit ecranul de 29 inci. Producătorii la rîndul său și ecrane cu mărimi mai mari – 32, 42 și mai sus.
  Pentru a stabili mai ușor care diagonală este cea mai potrivită pentru spațiul Dvs, Vă propunem să analizați tabelul de mai jos, unde sunte prezentate cele mai optimale rapoarte dintre distanță și diagonală.

 • Таблица Выбор LCD

 • Formatul ecranului
  Formatul ecranului – corelația între lățimea lui geometrică și înălțime. Există 2 formate: cel învechit 4:3 (este folosit numai pentru vizionarea programelor transmise în eter) și 16:9 – necesar pentru vizionarea filmelor DVD și a posturilor transmise prin satelit.

 • Timpul de răspuns al pixelului
  Este una din cele mai importante caracteristici a televizoarelor LCD. Esența constă în faptul că la transmiterea semnalului, pixelul la rîndul său nu reacționează imediat, dar cu o reținere mică, care este numită ”timp de răspuns”. Din această cauză (în special pe ecranele mari) sunt frecvente cazurile cînd la transmiterea unei imagini dinamice (cum ar fi alergarea, cursele etc.) apare efectul de moar.

 • Contrastul dinamic
  Reprezintă un parametru important, care răspunde pentru transmiterea celor mai mici detalii, semitonurilor, umbrelor și a altor nuanțe care la rîndul său transmit realistismul și saturația emoțională. De contrastul dinamic depinde reglarea automatizată și transmiterea balansată a imaginii TV

 • Rezoluția
  Rezoluția reprezintă cantitatea pixelor , care formează imaginea pe ecran. Evident, cu cît numărul pixelor este mai mare – calitatea imaginii este mai bună. De menționat faptul că cea mai mare rezoluție 1920x1080 este necesară pentru vizionarea emisiunilor și filmelor în cel mai moder format – Full HD.

 • Unghiul de vizionare
  În traducere – ungiul maximal sub care este posibil de vizionat imagnea veritabilă de pe ecran. LCD TV este considerat un unghi potrivit de vizionare cel egal cu 160-170 grade.

 • Stralucire
  Încă o caracteristică importantă se măsoară în ”candele” pentru m^2. Strălucirea potrivită este necesară pentru o vizionare confortabilă în condiții de luminozitate sporită, spre exemplu în camere mari cu iluminare artificială.

 • Standartele de transmisie suportate
  Există trei standarte de transmisie: NTSC, PAL, SECAM. NTSC – este folosit preponderent pe teritoriul SUA și a Japoniei. Neajunsul sistemului dat constă în denaturarea colurilor în timpul transmisiei semnalului. Minusul respectiv este eliminat în sistemul de transmisie PAL - care reprezintă o versiune modernizată a sistemului NTSC și se folosește în Europa de Vest, Australia și în unele țări a Asiei și Africii.
  Dacă Dvs. plănuiți să vizionați televiziune prin satelit – este necesară compatibilitatea cu sistemul PAL. În Rusia, Țările CSI și Franța – transmisia eterului are loc în sistemul SECAM. Neajunsul principal – claritatea verticală a imaginii este mai slabă decît la sistemul NTSC.

 • Susținerea HDTV
  Este - posibilitatea LCD televizorului de a lucra în standartul digital nou care oferă o claritate înaltă – HDTV (High Definition Television).

 • Smart TV
  Televizoare cu posibilitatea incorporata de accesare a internetului și reprezintă în sine un sistem computerizat integrat în televizor, care deseori permite instalarea diferitor aplicații și servicii. Funcțiile televizoarelor respective nu sunt limitate numai la vizionarea fișierelor video și foto, dar permit și folosirea unor astfel de aplicații ca rețelele sociale, skype, diferitor programe pentru redactarea foto și video, etc.

 • Ultra HD (4k)
  – rezoluție de patru ori mai perfectă decît formatul Full HD, fără îndoială reprezintă viitorul cinematografelor casnice. O calitate înaltă 4k permite perceperea imaginii dintr-o poziție mai apropiată decît televiziunea de o calitate standartă, sau folosirea ecranelor mari la aceleași distanțe, ia rîn acest timp structura lieică a imaginii și elementele separate rămîn invizibile.

 • 3D
  – imagine volum, care are posibilitatea de a transmite celor care vizionează ”efectul de adîncime”. Cel mai des la televizoarele 3d este folosită sistema ochelarilor cu obturator.

 • 3D
  Ochelari 3D activi
  – transmit imaginea pe fiecare ochi pe rînd care folosesc cristale lichide, care sub acțiunea semnalului de manevrare cu o viteză înaltă închide și deschide pe rînd ochiul drept și stîng. Ochelarii 3D activi deobicei se sencronizează cu telkevizorul sau monitorul prin portul infra-red.

 • Ochelarii 3D pasivi
  – transmit imaginea la fiecare ocvhi simultan.

 • Sistemul acustic
  Practic toate modele a televizoarelor LCD moderne sunt echipate cu sisteme acustice. De menționat că aceste sisteme se ispravesc bine la vizionarea emisiunilor TV, dar pentru vizionarea filmelor în Home Cinema, este binevenită instalarea sistemului acustic exterior multi-canal pentru oferirea unui sunet de calitate superioară. Pe lîngă acestea, unele modele a LCD televizorelor sunt echipate cu boxe stereofonice.

 • Toate televizoare prezentate puteți găsi aici:

 • LCD
 • LED
 • 3D


Горячая линия
сети супермаркетов BOMBA
для покупателей:
(+373-22) 26-00-26
www.bomba.md

Интернет-магазин BOMBA
(+373-22) 81-18-18
Почта : im@bomba.md