• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Criterii de selecție a unui mixer și blender

Hostess-ul modern are mulți ajutători credincioși în bucătărie. Dintre acestea, mixerele și blenderele nu pot fi înlocuite. Acestea vor ajuta la biciuirea, măcinarea, transformarea ingredientelor într-o cremă matasoasă și o suflare delicată. Este greu de imaginat, că cu câteva sute de ani în urmă, bucătarii au bătut manual maioneza și sosul olandez, au făcut înghețată sau supă de cremă. Cât timp și efort au trebuit să depună pentru a obține un rezultat excelent?

 

 

Blender


Primele mixere au apărut în SUA în 1922 și au fost destinate amestecării cocktailurilor în baruri. Mixerele de astăzi sunt împărțite în două tipuri:

  • Staționare
  • Manuale

 

Blenderul staționar arată ca un suport cu un castron din plastic durabil sau din sticlă, pe fundul căruia sunt instalate cuțite. Vasul în astfel de modele este suficient de mare (până la doi litri), iar dispozitivul în sine este puternic și are mai multe viteze. Funcția principală a mixerului staționar este pregătirea de cocktail-uri, supe, cartofi piure, alimente pentru copii, carne tocată și aluat lichid.

 

 

Blender manual – aceasta este o rudă a unui mixer bine cunoscut, care, datorită înlocuirii coronalelor cu cuțite, se va ocupa de prepararea sosului sau a cărnii  tocate, cremă de biscuiți și măcinarea  gheții (această funcție este disponibilă doar de la o putere puternică - de la 600 W la produse). Kitul acestui asistent de bucătărie include mixerul propriu-zis, o pahar din plastic solid (volumul său, de obicei, nu depășește 800 ml) și duzele suplimentare.

 

Mixer

 

Mixerul este proiectat pentru amestecarea produselor cu viteză ridicată cu ajutorul unor vârfuri de coroană, oferind masele de splendoare și volum biciuit prin îmbogățirea bulelor de aer. Mixerul este bătut cu ouă, cremă, amestecă sosuri și tipuri lichide de aluat. La fel ca și blederele, mixerele sunt de două tipuri: manuale și staționare.
 
 

Mixerele manuale - sunt ținute în mână în timpul lucrului, au o putere mică de 150-240 wați. Ideal pentru prepararea unor porții mici, de exemplu, un cocktail sau alimente pentru copii, amestecă perfect ingredientele  pentru omletă. Greutatea redusă a dispozitivului vă permite săl țineți ușor în mâna  timp de până la 10 minute.

 

 

Mixer staționar – acestea sunt modele îmbunătățite, au mai multă putere și, de asemenea, sunt mai confortabile în procesul de funcționare a acestora. Mixerul în timpul lucrului este fixat pe support special și gazda nu are nevoie să țină aparatul în mâini în timpul procesului de biciuire. În acest moment, puteți efectua alte procese din  bucătărie. 

 

Dispozitivele staționare sunt întotdeauna echipate cu un castron care se potrivește cu mărimea suportului, amestecă toate ingredientele, precum și mai multe tipuri de atașări: batere, duză de aluat spirală, duză blender.Aceste modele au un număr mare de viteze, cu ajutorul lor, procesul de biciuire poate fi mai lung, iar produsul obținut este mai dens, de exemplu, masa de zefir sau unt.

 

 

 


Procură tehnica Panasonic și primește un set de accumulatoare Panasonic Eneloop în cadou!

30.11.-0001

Procură frigiderului Indesit/Hotpoint-Aristone/Whirlpool și beneficiază fierbator de apa Vitek în dar!

30.11.-0001

Cadou la procurarea tehnicii MAXWELL

30.11.-0001

Cumpărînd o unitate tehnica SAMSUNG de la 1500 de lei, instant participați la o licitație de cadouri!

30.11.-0001