• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Criterii de selecție a unui uscător de păr

Alegînd un uscător de păr, în primul rind este necesar să stabiliţi scopul cu care el va fi folosit şi cît de des. Un caz este atunci cînd uscătorul de păr este folosit nemijlocit numai pentru uscarea părului de cîteva ori pe săptămînă, iar alt caz – atunci cînd cu ajutorul lui se preconizează de a modela, usca, îndrepta părul, în fiecare zi.

 

Tipuri de uscătoare de păr

 

Uscătoarele de păr pot fi de tip: professional, simplu (standart) şi compacte, iar la o altă categorie pot fi atribuite aşa modele ca foen-perie.

Uscătorul de păr profesional – este preconizat pentru aranjarea coafurilor “pe cap străin”. Deseori, astfel de modele sunt mai puternice, mai funcţionale dar şi mai scumpe.

Uscătorul de păr compact- se mai numește şi ”de drum”, se deosebește prin mărimi mici. Deseori astfel de modele sunt dezmembrabile cu o funcţionalitate mai mică. Evident, ele oferă mai puţin decît cele profesionale – o simplă şi rapidă uscare a părului şi gata.

Uscătorul de păr simplu (standart)- este preconizat pentru folosire particulară. Este uşor manevrabil cu o singură mînă. După mărimi, putere şi funcţionalitate, modelele respective se pot deosebi.

Uscător de păr cu perie- este un aparat special, care are o menire mai îngustă – aranjarea părului, pentru că procesul de o simplă uscare a părului va fi foarte îndelungat şi neeficient.

Puterea

 

Principala deosebire a tuturor tipurilor de uscătoare de păr constă în puterea aparatelor. Unele modele consumă de la 200 Wt, iar altele de la 2000 Wt. Uscătoarele de păr profesionale şi cele standart sunt deobicei mai puternice decît cele de drum. Această caracteistică determină nu numai cantitatea de consum a aparatului, dar şi capacităţile lui la lucrul cu părul de diferite lungimi şi densitate, numărul de regime de temperatură şi fluxul de aer maximal. 

 

Corpusul

 

Uscătoarele de păr de ultimă generaţie se deosebesc de generaţia precedentă prin materialul din care este făcut elementul de încălzire. Încălzitorul ceramic de generaţie nouă oferă o încălzire mai omogenă, un timp de lucru fără supraîncălzire mai îndelungat şi o economisire a energiei electrice.
Una din noutăţile recente este apariţia în dotarea aparatelor de uscare a aerului a filtrelor ce oferă posibilitatea de păstrare a curăţeniei în interiorul foenului. Aceasta înseamnă că la uscarea părului nu va mai ieşi praf care se bate în interiorul aparatului de uscare a aerului.

 

Duze

  • Posibilităţile aparatului de uscare a părului sunt determinate în primul rînd de duzele care intră în setul lui.
  • Cea mai des întîlnită duză este - concentratorul. Ea oferă posibilitatea de a direcţiona fluxul de aer direct într-un punct prestabilit , uscînd şi întinzînd anumite fire de păr. Cu ajutorul ei este posibilă uscarea părului doar la rădăcini, evitînd suprauscarea capetelor, dar şi de a atinge efectul părului umed.
  • Duza în formă de perie rotundă (sau mai multe perii cu diametru diferit) oferă posibilitatea de a întinde firele de păr şi de a da formă, fără folosirea cleştelor pentru păr.

 

Funcţiile

 

Majoritatea uscătoarelor de păr simple şi cele profesionale sunt dotate cu o gamă de funcţii adiacente, asemenea:

  • ionizatorului incorporabil
  • ozonatorului incorporabil
  • funcţia fluxului de aer rece
  • reglatorul temperaturii şi intensităţii fluxului de aer.

Cu cît uscătorul de păr posedă mai multe funcţii şi duze, cu atît mai multe modele de uscare şi aranjare el este capabil să efectuieze.

 


Procură tehnica Panasonic și primește un set de accumulatoare Panasonic Eneloop în cadou!

30.11.-0001

Procură frigiderului Indesit/Hotpoint-Aristone/Whirlpool și beneficiază fierbator de apa Vitek în dar!

30.11.-0001

Cadou la procurarea tehnicii MAXWELL

30.11.-0001

Cumpărînd o unitate tehnica SAMSUNG de la 1500 de lei, instant participați la o licitație de cadouri!

30.11.-0001