• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Cum să alegi o mașină de spălat vase? Explicații pas cu pas

Încă vă întrebați dacă aveți nevoie de o mașină de spălat vase? Nu ar trebui să aveți dubii! Gândiți-vă doar la munții de vase murdare după orice eveniment și îndoielile dvs. vor dispărea. O mașină de spălat vase pentru casă vă permite să spălați vasele murdare practic fără participarea dumneavoastră: trebuie doar să puneți obiectele în interior, să selectați modul corespunzător și să așteptați sfârșitul ciclului.

La ce ar trebui să vă gândiți înainte de a cumpăra o mașină de spălat vase bună? Iată câteva recomandări simple pentru a vă ajuta să o alegeți pe cea mai bună.

Alegerea tipului de mașină de spălat vase

Primul lucru asupra căruia trebuie să vă decideți este tipul de mașină de spălat vase. Pe piață, puteți găsi următoarele tipuri de dispozitive:

Tip Dimensiunile mașinii de spălat vase
Dimensiune standard Înălțime 82-87 cm, lățime 60 cm, adâncime 55-60 cm.
Îngustă Înălțime 82-87 cm, lățime 44,5-49 cm, adâncime 55-60 cm.
Compact Înălțime 44-60 cm, lățime 50-60 cm, adâncime 50-55 cm.

Mașinile de spălat vase pot fi, de asemenea, încorporate sau independente.

  • Mașinile de spălat vase independente nu implică o instalare complicată și pot fi deconectate și mutate în alt loc dacă se dorește (principalul lucru este conectarea la apă, canalizare și electricitate).
  • Mașinile de spălat vase încorporate sunt mai scumpe, dar au un aspect estetic mult mai plăcut. Ele pot fi instalate sub blatul de lucru sau integrate într-o altă piesă de mobilier de bucătărie, ceea ce va păstra designul uniform al bucătăriei dumneavoastră.
  • Mașinile de spălat vase parțial încorporate diferă de mașinile de spălat vase complet încorporate prin faptul că panoul de control se află în exterior - rapid accesibil utilizatorului.
  • O mașină de spălat vase de blat este o soluție excelentă pentru spațiile mici. Are aproape toate caracteristicile întâlnite la mașinile de spălat vase de dimensiuni normale.

Indiferent de tipul pe care îl preferați, caracteristicile funcționale nu vor fi afectate.

Capacitatea mașinii de spălat vase

Un alt criteriu de selecție important este capacitatea. Aceasta arată câte seturi de vase poate spăla aparatul într-un singur ciclu. Alegerea capacității depinde în mod direct de numărul de persoane din familie.

  • 1-2 persoane: 8-10 seturi
  • 3-4 persoane: 12-14 seturi
  • 5 și mai multe persoane: 16 seturi și mai mult.

*Un set de veselă: două farfurii (o farfurie adâncă pentru cină și o farfurie plată pentru felul doi), o ceașcă și farfurioară, o furculiță și o lingură.

Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că nevoile fiecărei familii în parte pot fi diferite în funcție de stilul de viață, frecvența de utilizare, tipul de veselă.

Consumul de apă și consumul de energie

Următorul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare înainte de a cumpăra o mașină de spălat vase este consumul de apă pe ciclu de spălare. Cu cât mașina de spălat vase folosește mai puțină apă, cu atât factura la apă și electricitate este mai mică.

Dispozitivele moderne nu cheltuiesc mai mult de 14-15 litri de apă pe ciclu. Atunci când spală manual, o persoană risipește mai multă apă decât cea folosită atunci când spală în mașină. Ca să nu mai vorbim de timpul și resursele fizice cheltuite. Prin urmare, pentru a cumpăra o mașină de spălat vase în timpul nostru - o decizie destul de logică și rațională.

*Când alegeți, acordați atenție unui astfel de punct, cum ar fi consumul de apă atât în modul normal, cât și în modul economic.

Două cuvinte despre eficiența energetică. Fiecare unitate de aparate de uz casnic este însoțită de o etichetă, care conține informații despre clasa de consum de energie. Cel mai adesea, tehnica pentru spălarea vaselor aparține clasei "A" și consumă 0,7-1,07 kW. Unele modele au o funcție de semiîncărcare, astfel încât consumul de resurse este redus la jumătate.

Uscarea

Următoarea caracteristică este calitatea spălării și uscării. Ca și parametrul anterior, este exprimat în litere latine. Clasa de spălare și uscare "A" - vase perfect curate și uscate, "B" - vasele rămân umede și va trebui să le ștergeți singuri.

Uscarea este de 4 tipuri:

  • Uscarea prin condensare. După terminarea ciclului de spălare, vasele rămân în cameră și se usucă în mod natural în cameră. Da, petele nu pot fi evitate. Avantajul este prețul mașinii de spălat vase.
  • Uscarea turbo. Datorită TEN și a ventilatorului încorporat în cameră, după terminarea ciclului, vasele sunt suflate cu aer cald până când sunt complet uscate.
  • Uscare intensivă. Cel mai modern tip de uscare din zilele noastre. Procesul de recirculare a aerului se realizează printr-un schimbător de căldură care amestecă aerul cald din mașina de spălat vase cu aerul rece de la un colector de aer special. Ca urmare, vasele se usucă rapid și nu rămân urme sau pete.
  • Tehnologii unice. Aceasta include dezvoltările de autor ale fiecărui producător în parte.
  • Tehnologia Electrolux de uscare naturală a vaselor, numită AirDry, de la Electrolux. La sfârșitul lucrului, ușa aparatului se deschide automat cu 10 cm, iar conținutul se usucă în mod natural.
  • Bosch și Siemens au dezvoltat tehnologii precum Zeolith® Airflow și Zeolith®-Drying, care utilizează materialul natural zeolit. Pe măsură ce acesta absoarbe umezeala, se încălzește, generând căldură care usucă vasele de multe ori mai repede. Este de la sine înțeles că trebuie să plătiți în plus pentru astfel de tehnologii avansate.

Tipul de motor

Tipul de motor dintr-o mașină de spălat vase este de tip obișnuit (electromecanic) și de tip invertor.

Mașinile de spălat vase cu invertor sunt mai bune decât cele convenționale. Motivul constă în motor, care funcționează aproape silențios și asigură economii de energie. Nivelul de zgomot în astfel de dispozitive ajunge la 35-40 dB, ceea ce este echivalent cu o șoaptă umană. Costul acestui aparat de uz casnic este corespunzător.

Ce marcă de mașină de spălat vase să alegeți în 2023?

Tehnologiile evoluează constant, oferindu-ne o mulțime de opțiuni din care să alegem! Ce mărci se află acum la vârful popularității și au reușit să câștige încrederea cumpărătorilor? Următorii producători sunt în mare căutare: Bosch, Heinner, Beko, Siemens, Miele, Miele, Hisense, Arctic, Indesit.

Atunci când alegeți o marcă, merită să luați în considerare nevoile dvs. specifice și bugetul, ceea ce vă va permite să alegeți cea mai potrivită mașină de spălat vase pentru casa dvs.

De unde să cumpărați o mașină de spălat vase în Moldova?

În rețeaua de magazine Bomba, precum și pe site-ul bomba.md, veți găsi o gamă largă de mașini de spălat vase de la mărci renumite. Mașini de spălat vase înguste, compacte, full-size, independente și încorporabile, fiecare dintre voi va găsi cea mai bună soluție pentru gustul său. Preț avantajos, promoții și reduceri, sistem generos de fidelizare. Livrăm în toată Moldova.


La procurarea tehnicii Vitek în valoare de la 1000 lei, cumpãrãtorul participã la extragerea momentanã a premiilor de valoare!

30.11.-0001

În perioada din 2 iunie 2018 pînã pe 30 iunie 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia «La procurarea televizorului LG cumpãrãtorul primește cadou minge de fotbal adidas FIFA World Cup Top Ball!»

30.11.-0001

Procură tehnica Panasonic și primește un set de accumulatoare Panasonic Eneloop în cadou!

30.11.-0001

Procură frigiderului Indesit/Hotpoint-Aristone/Whirlpool și beneficiază fierbator de apa Vitek în dar!

30.11.-0001