La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20%
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Frigiderul are cel mai important rol în casă în păstrarea corespunzătoare a produselor alimentare. Dacă frigiderul este puțin mai tânăr decât renumitul ZIL al bunicii dvs., atunci nu mai putem vorbi de calitate! A venit momentul să-l înlocuiți cu un model nou și eficient.Pentru a fi mulțumiți de cumpărătură, trebuie să țineți cont de următoarele criterii, considerate a fi cele mai importante.

În acest articol

Dimensiunile

Înainte de a merge la cumpărături, gândiți-vă la locul unde veți instala frigiderul, întrucât amplasarea va determina tipul pentru care veți opta. Așadar, luați o ruletă, măsurați spațiul disponibil și notați lungimea, lățimea și înălțimea. Asigurați-vă că există suficient spațiu pentru deschiderea ușilor și că există o priză în apropiere.
Scopul este de a alege un frigider bun din toate punctele – se va potrivi cu interiorul camerei, va fi silențios, fiabil și, bineînțeles, eficient din punct de vedere energetic.

Volumul frigiderului

Merită să luați în considerare criteriul respectiv, fiindcă un dispozitiv mic nu este foarte practic, există riscul de-a nu avea suficient spațiu de depozitare a produselor, lux pe care vi-l oferă un frigider mare. Totuși, pentru a nu irosi energia și pentru a nu ține în priză un frigider pe jumătate gol, vă recomandăm să folosiți următoarea formulă de calcul: volumul de 120 de litri pentru o persoană + 60 de litri pentru fiecare membru al familiei. De exemplu, pentru o familie de trei persoane, veți avea nevoie de un model cu un volum de 240 de litri, pentru patru persoane - 300 de litri ș.a.m.d.

Modelul de frigider

După ce ați luat măsurile potrivite, următoarea etapă e să alegeți modelul care vă place. Astăzi, pe piață, frigiderele se împart în mai multe modele, dar în funcție de numărul de compartimente, acestea pot fi:

  • Frigider cu o singură ușă – modelul dat presupune îmbinarea compartimentului de congelare cu cel de răcire. Prețul unui astfel de frigider este mic, la fel ca volumul de energie consumată. Frigiderele fără congelator sunt o soluție excelentă pentru spațiile mici și familiile mici.
  • Frigider cu două uși – spre deosebire de primul, acest model are congelator separat, care poate fi poziționat deasupra compartimentului de răcire sau dedesubt. Alegerea vă aparține.
  • Frigider cu mai multe compartimente – interiorul unui astfel de dispozitiv este împărțit în 3 sau 4 diviziuni, unde temperatura este setată pentru fiecare aparte, întrucât sunt concepute pentru a păstra diferite tipuri de produse.
  • Frigider side by side – este un frigider modern, ambele compartimente sunt situate unul lângă altul și se deschid ca niște dulapuri. În partea de jos există diverse recipiente: pentru pește, carne, fructe și legume. Capacitatea congelatorului variază între 300 și 800 de litri.

Alegerea frigiderului potrivit depinde de mai mulți factori: de numărul de persoane, de suprafața încăperii în care se va amplasa frigiderul, de necesitatea unui frigider cu congelator jos sau sus, sau dacă, în general, este necesar compartimentul de înghețare. De exemplu, un frigider fără congelator va fi o alegere excelentă pentru 1-2 persoane, iar un frigider cu 2 uși și o capacitate mare este un dispozitiv indispensabil într-o familie numeroasă.

fridge img 1

Frigider cu o singură ușă

Mai multe detalii
fridge img 2

Frigider cu doua uși

fridge img 3

Frigider cu mai multe compartimente

fridge img 4

Frigider side by side

Mai multe detalii
 

Frigider side by side

Următorul criteriu de categorisire a frigiderelor este metoda de instalare. Prin urmare, acestea sunt împărțite în:

freestanding refrigerator

Frigider cu poziționare aparte

– implică amplasarea separată între două elemente de mobilier.

built in refrigerator

Frigider încorporabil

- un frigider încorporat este inobservabil, pentru că este inclus în interiorul unui dulap din bucătărie sau într-o nișă.

Tipuri de dezghețare/înghețare

Odată ce am dedus modelele de frigider și opțiunile de instalare, trecem la tipul de dezghețare, care e de două tipuri:

  • Frigiderele No Frost (cunoscute și ca Free Frost). Produsele sunt răcite prin circulația uniformă a aerului rece prin compartimentului dispozitivului. Nu necesită dezghețare, iar produsele își păstrează proprietățile originale pentru o perioadă lungă de timp.
  • Frigidere cu un sistem de dezghețare prin picurare ( Direct Cool). Picăturile se acumulează pe peretele din spate al dispozitivului, care curg într-un recipient special situat deasupra compresorului și se evaporă. Merită să acordați o atenție deosebită sistemului de scurgere, sa-l curățați, astfel încât să nu existe blocaje. Va trebui să dezghețați astfel de aparate de 1-2 ori pe an. Pe care să-l alegeți? Indiscutabil că frigiderul No Frost, cu dezghețarea automată. Este opțiunea cea mai practică, deoarece nu trebuie să petreceți timp pentru dezghețarea dispozitivului. Dar noi cu îndemnul, dvs cu alegerea.

Clasa de eficiență energetică

Acest aspect are un impact direct asupra facturii dvs de energie electrică. Clasa de eficiență energetică poate fi găsită pe eticheta de pe unitate. Frigiderele sunt etichetate de la A la G. Cele mai econome dispozitive sunt considerate modelele cu clasa A, iar clasele mai puțin eficiente, din punct de vedere energetic, sunt etichetate F, G.

Nu instalați frigiderele în apropierea aparatelor de încălzire și a aragazurilor, pentru că aparatul va lucra mai mult și consumul de energie va crește.

energy efficiency class

Tipul compresorului

Un criteriu important în alegerea unui frigider bun este compresorul, care este inima dispozitivului. Compresoarele sunt de două tipuri: liniare și invertoare.

Compresorul liniar

este unul tipic, care se pornește și se oprește în momentul când se atinge temperatura setată.

Compresorul invertor

funcționează în mod constant, dar cu o putere diferită. Datorită acestui fapt, frigiderele cu invertor sunt durabile, economice și silențioase.

Sfaturi utile de la
magazinul Bomba

Modelele moderne se disting printr-un set de funcții suplimentare care pot fi destul de plăcute și utile sau, dimpotrivă, absolut inutile.

useful tips
  • Frigiderul cu congelator este indispensabil persoanelor care optează pentru gheață alimentară și alimente congelate. În caz contrar, puteți cumpăra un frigider cu un singur compartiment de răcire, unde nu există congelator.
  • Supercongelare. Este recomandat să porniți modul dat cu câteva ore înainte de a încărca o cantitate mare de alimente în congelator.

  • Dacă vă place verdeața, legumele, fructele, peștele proaspăt, ar trebui să existe o zonă cu un compartiment "zero" în unitatea de refrigerare.
  • În condiții de "prospețime uscată" (-3-0°C), cu o umiditate de 50%, carnea și peștele proaspăt își pot păstra proprietățile nutritive timp de până la 7 zile.
  • În condiții de "prospețime umedă" (+0,5-3°C) cu o umiditate de 90%, fructele și legumele își vor păstra prospețimea mult mai mult timp (de cel puțin 3 ori).
  • Modul "vacanță" este o mare găselniță pentru cei care călătoresc – consumul de energie este menținut la minimum, iar aparatele rămân funcționale.
  • Semnalul sonor al ușii deschise împiedică creșterea temperaturii din interiorul compartimentului. Familiile cu copii mici îl vor aprecia cu siguranță.

Unde să cumpărați un frigider în Moldova?

Magazinul de electrocasnice Bomba vă pune la dispoziție frigidere noi, cu o varietate de modele de la producători diferiți: Liebherr, Bosch, Samsung, Heinner, Haier, Hisense, Beko, Arctic, LG, Indesit, Siemens, Candy, Miele, Whirlpool, Eurolux, Asko ș.a.. Puteți comanda modelul dorit pe site-ul bomba.md. Dacă aveți dubii și nu știți ce frigider să alegeți, vă rugăm să cereți ajutorul consultanțiilor noștri, sunt bucuroși să vă fie alături.

Care sunt avantajele frigiderelor cu sistem No Frost?

Principalele avantaje ale frigiderelor cu sistem No Frost:

  • Circulația uniformă a aerului rece în interiorul frigiderului;
  • Prevenirea formării de gheață în interiorul compartimentului;
  • Dezghețare automată;
  • Eficiență energetică.

Ce frigider din clasa energetică este mai bine să cumperi?

Atunci când alegeți un frigider, alegeți în mod preferențial un aparat cu o clasă de eficiență energetică ridicată. Cele mai eficiente din punct de vedere energetic sunt dispozitivele cu clasa A. În plus față de consumul redus de energie, astfel de aparate sunt mai ecologice. Cu toate acestea, prețul unui frigider cu o clasă de eficiență energetică ridicată poate fi mai scump.

Ce funcții de control al frigiderului sunt utile?

Cele mai utile funcții ale frigiderelor, conform magazinului online BOMBA:

  • Temperatura reglabilă
  • "Camera zero" sau zona de prospețime
  • Modul de congelare rapidă
  • Autodiagnosticare
  • Funcție de dezghețare fără formare de gheață
  • Economie de energie

Folosul acestei sau altei funcții este stabilit de către utilizatorul însuși, în funcție de preferințele sale.

De unde pot cumpăra frigidere moderne în Moldova?

Cele mai bune frigidere moderne într-un sortiment mare le veți găsi pe site-ul magazinului online BOMBA. Avem astfel de mărci precum:: Liebherr, Bosch, Bosch, Samsung, Heinner, Haier, Hisense, Hisense, Beko, Arctic, LG, Indesit, Siemens, Candy, Miele, Whirlpool, Eurolux, Asko și multe altele. Comandați online și preluați în orice magazin convenabil din rețea.


Nu vă grăbiţi să panicaţi -indiferent de tipul doamnei, pentru inima ei de fiecare dată, puteţi găsi cheiţa fermecată.

30.11.-0001

Tigaia – una din personajele principale în orice bucătărie. Numai cu ajutorul ei, gospodinele adevărate arată minuni a artei culinare.

30.11.-0001

Doriţi să faceţi o surpriză familiei, alegerea unui cadou necesar şi util va fi soluţia perfect. Nu e simplu să împlineşti dorinţele fiecăruia, dar la Noi e posibil.

30.11.-0001

La procurarea unui aparat de ras, este primordial de a lua în considerație dorințele și necesitățile individuale a fiecărui consumator în parte, însă pe lîngă acestea și condițiile în care va fi folosit aparatul.

30.11.-0001