Test-drive de 60 de zile la aparatele electrocasnice Beko 😱😱😱 Test-drive de 60 de zile la aparatele electrocasnice Beko 😱😱😱 Test-drive de 60 de zile la aparatele electrocasnice Beko
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Probabil, fiecare din noi știe ce înseamnă problema lipsei de rozete. Cu fiecare an numărul device-urilor crește, iar locurile cu ajutorul cărora le putem conecta în rețeaua de electricitate se micșorează. În plus, mulți se confruntă cu problema insuficienței lungimii cablului. În acest caz, veți avea nevoie de un prelungitor electric. Care dintre ele este mai bine de cumpărat?

Prelungitoarele electrice se deosebesc:

Prin utilizare:

  • Portabile - aceste modele pot fi transferate în orice loc. Greutatea acestor aparate electrice nu depășește 15 kg.
  • Staționare - dispozitivele de acest tip nu se mișcă din loc în loc, ci sunt atașate la un punct. Greutatea lor depășește 15 kg.

Prin metoda de conectare a cablului:

  • Demontabile - bobina cu cablul prelungitor este fixată cu șuruburi, ceea ce ușurează repararea și servirea.

  • Nedemontabile - structura acestor bobine reprezintă un element întreg, cu un cablu flexibil și o rozetă. Un astfel de prelungitor nu lucrează dacă firul este deconectat de la bobină. Avantajul acestora este o mare siguranță, care oferă o protecție excelentă contra factorilor dăunători.

Prin gradul de protecție împotriva curentului electric:

  • Prelungitoare cu protecție standard - elementele lor trebuie să aibă o rezistență mecanică și să fie bine fixate împreună. Structura vârfurilor de împământare trebuie să garanteze siguranță când lucrăm cu dispozitivul.

  • Prelungitoare cu protecție avansată - acestea au o izolație dublă a firului, un alt element de protecție a bobinei și etc.

Prin structura sa:

  • Aparate de uz casnic - lungimea cablului nu depășește 10 m. Aparatele cu o secțiune transversală de 1,5 mm2 pot rezista la puterea de până la 3,5 kW.

  • Aparate profesionale - acestea sunt folosite în timpul lucrărilor de construcție pentru alimentarea cu energie a sculei electrice. Ele  diferă prin bobină cu cablu, număr de rozete și cabluri până la 60 cm, cu secțiune transversală de până la 2,5 mm2. Puterea unor astfel de agenți de extindere ajunge la 3,7 kW. Ele sunt, de asemenea, protejate de umezeală și pulverizare.

Sfaturi pentru alegerea prelungitorului electric:

  1. Pentru fiecare caz, lungimea firului va fi individuală. Dacă aveți nevoie de un cablu lung, este recomandabil să cumpărați un prelungitor cu o bobină pentru înfășurare. Dacă cablul funcționează la o putere maximă, atunci trebuie să fie desfășurat, deoarece inducția poate provoca supraîncălzirea firului. Cablul poate fi păstrat într-o stare înfășurată la o sarcină egală cu nu mai mult decât jumătate din puterile admise.
  2. Înainte de utilizare, asigurați-vă că puterea maximă a dispozitivului nu depășește puterea maximă a prelungitorului. În caz contrar, cablul se poate topi. Pentru a mări sarcina, alegeți un fir cu o zonă transversală mare.
  3. Dacă aveți adesea fluctuații de tensiune, vă recomandăm să achiziționați un prelungitor cu un automat de siguranță care va opri supraîncărcarea.
  4. Un punct important este izolarea firului. Cablul cu un singur strat este potrivit pentru utilizarea în condiții de temperatură scăzută (umiditate normală). Stratul dublu poate fi folosit în condiții extreme (umiditate ridicată, temperatură ridicată sau joasă, în sol etc.).

Sperăm că articolul nostru vă va ajuta să alegeți prelungitor electric potrivit. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați consultanții din magazinul nostru Bomba.


Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

Iaurtul natural nu conţine lapte praf, gelatina si chiar zahar. Din păcate, în zilele noastre este foarte dificil să găsim pe rafturile magazinului un iaurt adevărat și delicios. Dacă totuşi doriţi să încercaţi ce gust are un iaurt de casă, care este cur

30.11.-0001

Pentru a arăta îngrijit în fiecare zi oamenii utilizează un aparat destul de simplu care se numește generator de aburi pentru călcat. Cu ajutorul lui putem călca hainele noastre și ca rezultat dintr-o haină neatrăgătoare să primim una atractiva.

30.11.-0001

Contrar convingerilor populare, termos-ul poate stoca nu numai băuturi calde, ci și cele reci, deoarece temperatura va fi menținută la aproximativ același nivel de mult timp, indiferent de semnul său. Contrar convingerilor populare, termos-ul poate stoca

30.11.-0001