• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Ce tipuri de hote există?

Hotele moderne se împart în următoarele:

  • Plate – hotele ce se instalează pe perete sub dulăpiorul de bucătărie sau fără el, deasupra aragazului. Hotele atîrnate posedă motoare cu putere mică și lucrează preponderent în regimul de recirculare. Clasa respectivă a hotelor este una din cele mai simple și ieftine.
  • Hotele incorporabile, se montează în dulăpiorul ce este amplasat deasupra aragazului și deobicei posedă un panel de ieșire care la rîndul său mărește suprafața de preluare a aerului și ușurează manipularea hotei. Acest design este mai compact dar și mai performant în plan tehnic, în comparație cu hotele ”plate”. Hotele incorporabile se dotează cu unul sau două motoare, care respectiv îi măresc productivitatea. Clasa respectivă a hotelor nu este cu mult mai scumpă decît a celor ”plate”.
  • Hotele cupolă – se montează pe perete sau pe tavan deasupra aragazului și au o formă de cămin (cupolă). Clasa respectivă se împarte în trei tipuri: întregi- metalice, metalice cu elemente de sticlă sau lemn, ”clasice” – prelucrate cu lemn.

 

Cum putem calcula, capacitatea de lucru a hotei? 

 

Haideți să calculăm: 

S (suprafața bucătăriei) înmulțim cu H (înălțimea tavanului) înmulțim cu 12 (norma ecologică de schimbare a aerului într-o oră). Pentru ca Dvs. să vă fie mai ușor să stabiliți capacitatea de ventilare a aerului pentru bucătărie, vă propunem următorul tabel: 

 

Сum alegem hotă de bucătărie

 

Un element foarte important – filtrul.

 

Hotele pot fi dotate cu filtre de două tipuri:

 

Filtrele de recepție a grăsimii– purifică aerul de la particulele ce atîrnă în el (grăsime, produse de ardere a gazului, etc.). Ele pot fi de unică folosință (sintetice) sau de multe folosințe (din plasă de aluminiu). Filtrele respective se folosesc pe întreaga durată de exploatare a hotei și necesită o curățare periodică cu apă caldă și soluție slabă cu detergent sau chiar și spălare în mașina de spălat veselă.

Filterele de cărbune de curățare intensivă (de unică folosință) – opresc particulelel mai mici și neutralizează mirosul. Filtrele de cărbune se procură aparte, în decursul întregii exploatări a hotei. Producătorii recomandă schimbarea filtrelor de cărbune o data la fiecare patru luni.

 

Productivitatea hotei

 

Productivitate – cantitatea de metri cubi de aer, care pot fi ”prelucrate” de hotă în decurs de o oră. De menționat că conform normelor sanitare, aerul în bucătărie trebuie să se schimbe nu mai puțin de10-12 ori. Marea majoritate a modelelor posedă motoare puternice de la 500 pînă la 900 m^3 la viteza a treia.

 

Nivelul zgomotului

 

Nivelul zgomotului a unei hote calitative nu trebuie să depășească 50 dB (aproximativ nivelul zgomotului dintr-un restaurant). Pentru a micșora și minimul respectiv, unii producători instalează pe modelel sale cite două ventilatoare. Dacă motorul este amplasat la ieșirea canalului de ventilare, atunci hota va lucre practic absolut fără zgomot.

 

Funții adiacente

 

Din motivul că capacul hotei se amplasează deasupra aragazului, el poate duce încă o funcție utilă: să lumineze spatial de lucru a aragazului. Toate hotele moderne se dotează cu funcția de iluminare, în ele sunt montate lămpi halogene cu puterea de 20 Vt, becuri luminiscente lungi cu puterea de 9 Vt, sau becuri simple mici de 20-40 vați.

 

 


Procură tehnica Panasonic și primește un set de accumulatoare Panasonic Eneloop în cadou!

30.11.-0001

Procură frigiderului Indesit/Hotpoint-Aristone/Whirlpool și beneficiază fierbator de apa Vitek în dar!

30.11.-0001

Cadou la procurarea tehnicii MAXWELL

30.11.-0001

Cumpărînd o unitate tehnica SAMSUNG de la 1500 de lei, instant participați la o licitație de cadouri!

30.11.-0001