• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Înainte de a cumpăraun aragaz, decideți asupra necesităților dvs. de gătit. De aceasta depinde în mare măsură ceea ce ar trebui să facă aragazul  dumneavoastră.

Cum alegem un aragaz

Toate aragazele de bucatarie au o inaltime de 85 cm unificate cu suprafata de lucru a bucatariei, insa producatorii echipeaza placi cu suporturi reglabile cu o margine de 5 cm,aceaștea sunt date pentru ca aragazul să se țină drept pe o podea nedreaptă.

Lățimea plăcilor variază de la 50 la 90 cm. Adâncimea plăcilor disponibile pe piață este de 50 până la 60 cm, dar plăcile de 60 cm sunt mai frecvente. Lățimea de plită poate fi de la 30 la 90 cm. Dacă bucătăria este compactă, atunci este mai bine să cumpărați un gaz separat, electric sau combinat.

Plăcile pot fi diferite în ceea ce privește aspectul, gradul de utilizare, igiena și materialele utilizate în producția lor.

Materialele pentru suprafața aragazului

Plita are o bază metalică sau ceramică cu arzătoare pe ea, care poate fi de asemenea realizată din diferite materiale și modele diferite. Plitele ieftine cu arzătoare sunt, de obicei, realizate din oțel emailat, care are calități igienice ridicate și poate fi de culori diferite.

Panourile din oțel inoxidabil pot fi străluiatoare sau mate. Deși este mai greu de lucrat cu suprafețe emailate, acestea pot fi murdărite cu degete. Sunt necesare soluții de curățare speciale.

Ceramica din sticlă arată frumos și este ușor de curățată, dar se teme de impactul zahărului, care schimbă structura și proprietățile ei fizice. Prin urmare, trebuie să fiți foarte atenți atunci când pregătiți feluri de mâncare folosind produse care conțin zahăr. Pentru a preveni formarea de "coji" din lichide care au fost vărsate accidental și care conțin zahăr, ar trebui să le eliminați imediat. De asemenea, ceramica din sticlă nu poate fi curățată cu detergenți sau materiale abrazive.

Plite de gaz

Dimensiunile arzătoarelor pentru plite de gaz trebuie să corespundă mărimii vaselor. În mod ideal, limbile flacării ar trebui să încălzească doar partea inferioară a vaselor, dar nu și pereții. În caz contrar, oalele și mînerele suferă, mai ales dacă sunt din material plastic. De asemenea, crește timpul petrecut pentru gătit.

Sperăm că acest articol a ajutat clienții noștri să înțeleagă ce fel de aragaz doresc. Rețeaua de magazine Bomba oferă o gamă largă de aragaze pentru bucătării pentru orice gust și culoare!


Mai devreme sau mai târziu, fiecare gospodină se confruntă cu problema alegerii unui cuptor. Articolul nostru vă va ajuta să faceți o alegere în favoarea unui cuptor.

30.11.-0001

Plita de gătit incorporabilă - un mod excelent pentru cei care nu doresc să cumpere un aragaz mare!

30.11.-0001

În perioada din 1 iulie până pe 31 iulie 2018, la procurarea mașinii de spălat rufe Indesit, Ariston, Whirpool beneficiază de un un card cadou de 500 lei, 1000 lei, 2000 lei!

30.11.-0001

În perioada din 1 iulie până pe 31 iulie 2018 la procurarea mașinii de spălat rufe sau frigiderului Indesit, Ariston, Whirpool beneficiați de un card cadou!

30.11.-0001