• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Evoluția tehnologiei informatice a făcut un pas uriaș, iar monitoarele de astăzi sunt foarte diferite de cele care au fost în trecut.

Monitorul poate fi cu  siguranță numit cea mai importantă parte a unui computer  personal. Dimensiunea și calitatea imaginii depinde  cât de confortabil este de a juca jocuri, de a viziona filme sau de a lucra zilnic în birou.

Cu similitudine externă, monitoarele diferă în funcție de caracteristicile lor tehnice.

Care sunt principalii parametri care trebuie luati in considerare la cumpararea unui nou monitor?

Dimensiunea

Dimensiunea ecranului este primul lucru la care  acordați atenție. Măsurată în inci (1 „= 2,54 cm). Monitoare mici cu diagonala 18,5-20 cm, de obicei, cumpără organizațiile pentru angajații lor, din cauza prețurilor scăzute. 21,5-24 inch . Acest lucru este util atât pentru munca precum și pentru jocuri și navigare pe Internet. Monitoare mari de 27 inch și foarte mari de 30 inch, sunt mai relevante pentru jucători. Este deosebit de convenabil de a lucra cu tabele și desene.

Monitor cu ecran lat

Dacă înainte pe piață au fost cele mai răspîndite Monitoare 4: 3, acum popularitatea tot mai mare iau monitoare cu ecran lat, care au un raport de 16: 9 sau 16:10. De fapt, cele mai multe filme și jocuri moderne sunt publicate în acest format.

Monitor curbat

Pentru a obține efectul scufundării  totale în joc sau pentru a viziona un film, producătorii oferă monitoare curbate. Ele imită realitatea, deoarece marginile imaginii sunt mai aproape de spectator. Astăzi, cele mai multe monitoare curbate au o rază de îndoire de 1800R, ceea ce vă oferă o vedere panoramică și o implicare deplină în ceea ce este pe ecran.

Rezoluția maximă a ecranului

Doriți ca imaginea de pe ecran să fie cât mai clară ? Selectați monitoare cu o rezoluție de 1920x1080 pixeli. Rezoluția ecranului este numărul total de pixeli de-a lungul liniilor verticale și orizontale. Cu cât mai multe puncte aveți, cu atât mai bine. În plus, pe astfel de monitoare de calculator puteți deschide mai multe ferestre.

Tipul matricei LCD:

  • TN - matrice ieftine și rapide, astfel încât acestea sunt ideale pentru jucători și pentru cei care doresc să economisească cînd cumpăra un monitor;
  • VA - au un preț relativ scăzut, cel mai mare contrast și o viteză acceptabilă, care au devenit perfecte pentru a lucra cu un monitor universal de acasă.
  • IPS (PLS) - de obicei costisitoare, dar au o predare de culori foarte bună și un contrast bun, deci este mai convenabil să lucrați cu grafică și fotografii.

Unghiuri de vizualizare

O caracteristică a monitoarelor LCD este o anumită modificare a luminozității imaginii când este privită din diferite unghiuri. Acest efect este absent când vizualizați ecranul într-un unghi drept. Dar dacă vă uitați la monitor din lateral sau de sus, imaginea se poate schimba. La monitoarele TN cu matrice necostisitoare, unghiul minim de vizualizare (de la 160º). Scările matrice au cel mai mare unghi de vizualizare de până la 178º. Cel mai bine este să evaluați acest parametru înainte de a-l cumpăra.

Acoperirea ecranului

În prezent, monitoarele au o acoperire mată sau lucioasă. Ecranele lucioase sunt  suprafețe complet plane, care, ca o oglindă, reflectează obiectele din jur. Dacă ecranul are surse de lumină (lampă, fereastră), acestea vor fi reflectate în mod clar pe ecran, ceea ce creează disconfort.


La procurarea cuptorului cu microunde Panasonic beneficiați de un card cadou de 200 de lei! La procurarea fierului de călcat Panasonic beneficiați de detergent anticalc Whirpool!

30.11.-0001

La procurarea tehnicii Vitek în valoare de la 1000 lei, cumpãrãtorul participã la extragerea momentanã a premiilor de valoare!

30.11.-0001

În perioada din 2 iunie 2018 pînã pe 30 iunie 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia «La procurarea televizorului LG cumpãrãtorul primește cadou minge de fotbal adidas FIFA World Cup Top Ball!»

30.11.-0001

Procură tehnica Panasonic și primește un set de accumulatoare Panasonic Eneloop în cadou!

30.11.-0001