Reduceri de top la întregul ecosistem Xiaomi 🫶🫶🫶 Reduceri de top la întregul ecosistem Xiaomi 🫶🫶🫶 Reduceri de top la întregul ecosistem Xiaomi
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Ferăstrăul cu lanț este utilizat pe scară largă printre proprietarii de ferme din afara orașului. Instrumentul este ușor de întreținut: pentru a începe, trebuie doar să îl conectați la rețea. Cum să alegeți un ferăstrău cu lanț cu funcții suficiente, fără ca să plătiți în plus? Pentru a face o alegere competentă, este necesar să se țină cont de o serie de factori, principalele dintre care le vom lua în considerare în acest articol.

Ce caracteristici trebuie să luați în vedere?

1. Puterea motorului

De acest parametru depinde nu numai performanța, ci și durabilitatea ferestrăului cu lanț. În cazul în care supratensiunile în rețeaua dvs. se întâmplă destul de des, alegeți un instrument cu o rezervă de putere suficientă. Motorul unor astfel de ferăstraie cu lanțuri nu se va supraîncălzi atunci când tensiunea scade, oferind puterea nominală.

Cu o tensiune instabilă, experții recomandă alegerea modelelor echipate cu un sistem de control termic, care opresc automat instrumentul. Dar trebuie avut în vedere că, dacă oprirea este prea frecventă în condiții de tensiune instabile, productivitatea unității scade și ea.

 

2. Poziția motorului

Dacă vă concentrați asupra locației motorului în dispozitiv, acesta poate fi:

  • Transversal - axa motorului este perpendiculară pe lățimea unității și centrul său de greutate este ușor deplasat. Când lucrați cu un astfel de instrument, trebuie să mențineți echilibrul în mod constant. Este cel mai confortabil să lucrați cu acesta într-un plan vertical, atunci când efectuați o tăietură de sus în jos.
  • longitudinal - ferestrăul reprezintă o linie liniară în care toate componentele sunt bine echilibrate. O astfel de soluție de proiectare oferă o balansare excelentă a pânzei în timpul răsucirilor, oferind instrumentului o mai mare manevrabilitate. Ferestraiele cu aranjament transversal al motorului sunt proiectate pentru uz general. Puterea acestor unelte fluctuează în jur de 2 kW, iar masa nu depășește 4 kg. Cele  cu aranjament longitudinal al motorului sunt de neînlocuit la lucrările de tâmplărie.

 

 

3. Reglarea tensiunii lanțului

În vânzare există modele în două versiuni de lanțuri de tensiune:

  • Clasic - pentru tensionarea lanțurilor, șuruburile sunt slăbite și cu o șurubelniță plană se mișcă ușor. Aceasta este o metodă destul de grea, consumatoare de timp și necesită prezența instrumentelor necesare la îndemână.
  • Tensiunea simplificată a lanțului este realizată prin slăbirea piuliței și deplasarea anvelopei cu ajutorul unui cursor. Lubrifierea unității de ferăstrău în modelele moderne se realizează automat cu ajutorul pompei de ulei. Pompa este activată în același timp cînd ferăstrăul este pornit. Acest lucru simplifică foarte mult întreținerea aparatului. Sarcina proprietarului ferăstrăului este de a controla nivelul lichidului de ulei și de a-l adăuga după cum este necesar.

 

4. Lungimea anvelopei

Anvelopa pe care este fixat lanțul poate avea diverse modificări. Lungimea anvelopei este direct legată de puterea sculei. Se poate ajunge la 30 la 45 cm. Având în vedere că pe terenul în afara orașului nu va fi nevoie să tăiați bușteni groși, cea mai bună opțiune pentru lucrările gospodărești este considerată anvelopa cu lungimea de 40 cm. Instrumentele cu anvelope mai lungi va fi mult mai greu, mai puternic și, prin urmare, mai scumpe.

 

5. Siguranța

Orice fierăstrău electric pentru prelucrarea lemnului este un instrument potențial periculos. Prin urmare, atunci când alegeți un agregat, este important să vă protejați de eventualele răniri în timpul utilizării instrumentului. Atunci când alegeți un instrument electric, acordați atenție prezenței unei blocări aleatorii pe acesta. Vă protejează împotriva pericolului, în cazul în care nu luați în mod convenabil instrumentul cu o singură mână sau după ce l-ați pornit, ați constatat că nu sunteți încă pregătiți să lucrați cu el.

 

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați consultanții din magazinul nostru Bomba.

 


Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

În perioada din 15 august 2018 pînã pe 15 septembrie 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: “La procurarea tehnicii Vitek la suma mai mult de 1000 lei cadou garantat!”

30.11.-0001

Se spune că unghiile reflectă starea sănătății noastre. De aceea trebuie să le îngrijim corect. Recent, seturile pentru manichiură au devenit mai populare. Cu ajutorul lor puteți avea grijă de unghiile dvs. în condiții casnice.

30.11.-0001

Dacă aveți nevoie să vopsiți o mulțime de obiecte sau un gard, atunci fără un pistol de vopsit (pulverizator de vopsea) este greu să faceți acest lucru. Avantajul lui cel mai mare este că vopseaua cade pe suprafața obiectului perfect: neted și uniform.

30.11.-0001