La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20%
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Polizorul unghiular este o unealtă electrică (unul dintre tipurile de polizoare unghiulare), destinată tăierii, șlefuirii și curățării de metal, pietrei și altor materiale. Acesta este al doilea cel mai important instrument după mașina de găurit. Cum să alegeți acest dispozitiv indispensabil și ce să căutați atunci când cumpărați veți găsi în acest articol.

Criterii de selecție

1. Diametrul discului  - parametrul principal, la care trebuie să atragem atenție la selectare, deoarece puterea unității și viteza de rotație a cercului sunt selectate ținând cont de diametru.

 

Există instrumente cu discuri ce au diametrul de 115 mm, 125 mm, 150 mm, 180 mm, 230 mm. Cel mai simplu polizor cu diametrul discului de 115 - 125 mm este destinat pentru folosirea în condiții casnice, ele pot fi folosite pentru lustruirea diverselor suprafețe, îndepărtarea ruginii, vopselei de pe diferite obiecte,  pentru tăierea diferitelor metale, a plăcilor din ceramică și granit, a căror grosime nu depășește 50 mm. Principala limitare în tăiere este grosimea materialului. Un disc cu diametrul mic nu va putea tăia o bordură de beton sau alt element masiv. Dar pentru nevoile gospodăriei, un disc de 125 mm este mai mult decât suficient.

 

Polizorul unghiular 230 mm este un instrument profesional, în aceeași categorie poate fi atribuit și 180 mm. Astfel de unități puternice sunt utilizate pentru tăierea produselor din beton masiv, asfalt, piatră și cărămizi.

 

 

2. Puterea

Distribuția energiei electrice în dispozitiv este foarte mare: de la 600 W la 2700 W. Polizoarele cu un disc de 115 mm au o putere de 600 - 1000 wați, una mai mare nici nu are sens.

 

Instrumentele cu un disc de 125 mm au o putere de 750 - 1500 wați. De regulă, unitățile cu putere redusă din seria 125 mm au un număr mic de funcții suplimentare și nu sunt proiectate pentru utilizare pe termen lung. Cele cu o putere de 1200 - 1500 W sunt de obicei echipate cu tot felul de funcții și elemente utile. Cu cât este mai mare puterea polizorului unghiular, cu atât mai mult poate funcționa. Puterea este selectată ținând cont de complexitatea și durata lucrării, de greutatea discului pe care îl veți folosi. De exemplu, dacă se intenționează curățarea cusăturii de sudură cu un glonte de 115 mm, este necesar să se ia unitatea cu o putere de 1000 W. Dacă intenționați să utilizați discuri grele de 230 mm, care nu sunt atât de ușor de descoperit, atunci puterea necesară va fi de la 2000 w.

 

3. Viteza de rotație a discului

Viteza de rotație a discului sau axului, pe care este atașat, arată câte rotații pe minut le produce. Cu cât este mai mare unitatea de antrenare, cu atât viteza este mai mică.

 

Viteza de rotație a discului polizorului variază de la 2800 rpm la 11000 rpm. Sunt utilizate cercuri mici de 115-125 mm la o viteză maximă de 10 - 11 mii rpm. Dar pentru cercurile de 180 mm există deja o limită de 8500 rpm, pentru cercuri de 230 mm - 6650 rpm. Aceste limitări se datorează faptului că viteza liniară a marginii de tăiere a discului nu trebuie să depășească 80 m / s, în caz contrar discul se poate împrăștia, ucigând maestrul.

 

Important! Este mai bine să cumpărați un polizor unghiular, care oferă posibilitatea de a regla viteza de rotație a discului, în funcție de dimensiunea discului utilizat. Cel mai adesea este implementat cu ajutorul unei pârghii speciale sau a unui regulator.

 

 

Acum știți cum să alegiți un polizor unghiular. Pentru toate întrebările, vă rugăm să contactați consultanții din magazinul Bomba.

 


Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

În perioada din 15 august 2018 pînã pe 15 septembrie 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: “La procurarea tehnicii Vitek la suma mai mult de 1000 lei cadou garantat!”

30.11.-0001

Se spune că unghiile reflectă starea sănătății noastre. De aceea trebuie să le îngrijim corect. Recent, seturile pentru manichiură au devenit mai populare. Cu ajutorul lor puteți avea grijă de unghiile dvs. în condiții casnice.

30.11.-0001

Dacă aveți nevoie să vopsiți o mulțime de obiecte sau un gard, atunci fără un pistol de vopsit (pulverizator de vopsea) este greu să faceți acest lucru. Avantajul lui cel mai mare este că vopseaua cade pe suprafața obiectului perfect: neted și uniform.

30.11.-0001