• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Lucrările de construcție sau reparații aproape că nu se fac fără măsurarea parametrilor camerei - lungimea și înălțimea, calculând volumul și suprafața. Înainte se foloseau rigla și ruleta. Ele sunt încă în uz, dar treptat noile instrumente cu capacități complet diferite înlocuiesc aceste unelte. Poate  înlocui ruleta obișnuită un telemetru cu laser, numit uneori "măsurător cu laser". Vă vom spune cum să alegeți cel mai bun model al acestui dispozitiv.

 

Sfaturi pentru alegere

 

1. În primul rând, trebuie să decideți unde veți lucra cu el, afară sau în cameră. Dacă pentru măsurarea în casă sau angare, se potrivește practic orice telemetru cu laser, atunci pentru lucrul de afară trebuie să alegeți un model cu un instrument special de observare. Acest lucru este important, deoarece în timpul zilei  la 10-15 metri distanță nu se vede punctul și nu se înțelege unde se măsoară.

 

2. În al doilea rând, determinăm lungimea maximă și minimă a măsurărilor. Aici, fiecare decide pentru sine ce lungime va fi de ajuns, este bine că există o varietate mare de telemetre.

Merită să atragem atenție la lungimea minimă măsurabilă, majoritatea dispozitivelor sunt capabile să măsoare de la 5 cm, dar, de asemenea, o mulțime de telemetre măsoară de la 50 cm.

 

 

3. Al treilea criteriu care trebuie luat în vedere este precizia măsurărilor.

Modelele mai scumpe au o eroare minimă de +/- 1mm. Este necesar să menționăm că această precizie nu se menține pe întreaga distanță măsurată, ci poate fi influențată de niște factori precum lumina soarelui, lungimea distanței, imobilitatea instrumentului în timpul măsurării.

 

Astfel,cu cât este mai mare distanța,cu atât diametrul petei de laser devine mai mare, corespunzător eroarea devine mai mare, astfel încât atunci când se măsoară, de exemplu la măsurarea a cincizeci de metri, eroarea va fi de câțiva milimetri, nu 1mm.

 

4. În al patrulea rând, trebuie să vă decideți care este funcționalitatea ruletei cu laser de care aveți nevoie în munca dvs. Aici, de asemenea, nu este nimic complicat, pentru că toate telemetrele pot fi divizate în mod convențional în funcție de funcțiile lor:

 

Prima grupă: cele mai simple rulete, care pot calcula distanța până la de 30 de metri.

 

A doua grupă: grupul principal de telemetre cu laser cu distanța maximă măsurată de până la 80 de metri. Ruleta conține un set standard aplicabil de funcții, cum ar fi adăugarea / scădere / volumul / suprafața / 2-3 calcule indirecte Pitagora / urmărirea sau max-min /2 sau mai multe puncte de referință / unitățile schimbătoare / memoria în mai multe măsurări recente / lumina de fundal / sunetul ecranului. Rar, dar poate exista încă un cronometru.A

 

Al treilea grup: Acest sunt instrumente avansate și scumpe, care în afară de toate funcțiile de mai sus cuprind algoritmi cu calcule matematice complexe, cum ar fi calcularea lungimii sau a înălțimii intervalului indisponibil, lungimea unei linii curbe, calculul valorilor digitale ale unghiurilor, zona de triunghi, calcularea coordonatelor punctelor și distanța dintre oricare două puncte.

 

 

Pentru toate întrebările, vă rugăm să contactați consultanții din magazinul Bomba.

 


În perioada din 15 august 2018 pînã pe 15 septembrie 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: “La procurarea tehnicii Maxwell la suma mai mult de 600 lei cadou garantat!”

30.11.-0001

În perioada din 2 august 2018 pînã pe 31 august 2018, în reţeaua de magazine Bomba are loc promoţia: “Cadou garantat la procurarea frigiderilor și aspiratorelor Samsung”

30.11.-0001

Din păcate, toate lucrurile își pierd din frumusețe cu trecerea timpului: pierd culoarea, uneori se rup și pe suprafața materialului apar scame. Există numeroase modalități de a se confrunta cu aceste fire subțiri și scurte, dar cel mai ușor și eficient

30.11.-0001

În fiecare zi, încărcătura rețelelor electrice doar crește, în special în afara orașului sau în sate, unde scăderea tensiunii în rețea este un lucru obișnuit. Pentru a proteja tehnica aveți nevoie de un stabilizator de tensiune. Puteți afla mai multe deta

30.11.-0001