Reduceri de paște până la 50%! 🐇🐇🐇 Tu alegi ce-ți aduce iepurașul. 🐇🐇🐇 Reduceri de paște până la 50%! 🐇🐇🐇 Tu alegi ce-ți aduce iepurașul.
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Criterii de selecție a fierului de călcat

Viața omului modern este greu de imaginat fără fier de călcat și este absolut normal, pentru că vrem să arătăm îngrijit și ordonat în fiecare zi. Cîndva străbunicii noștri au călcat cu fieruri imense, care erau încălzite cu cărbuni din sobă.

Invenția de energie electrică a făcut un salt imens în evoluția aparatelor de uz casnic. Și astăzi fierul nu mai este doar un dispozitiv de călcat, ci un gadget de ultimă oră, creat în conformitate cu toate legile aerodinamicii, cu multe funcții și opțiuni suplimentare. Varietatea fierelor de călcat de pe rafturile magazinelor este uimitoare. Deci, la ce ar trebui să atrag atenția cînd cumpărăm un fier de călcat?

Primul și cel mai important lucru este talpa exterioară. De la contactul cu suprafața țesăturii, va depinde întregul proces de călcare. Talpa este împărțită în trei tipuri: aluminiu, oțel inoxidabil și ceramică.

Dar fiecare producător încearcă să creeze ceva unic prin pulverizarea diferitelor straturi, întărind rezistența și netezirea tălpii. Toate materialele au argumente pro și contra:

  • Aluminiu, un excelent conductor de căldură, se încălzește rapid, dar se răcește ușor. Fierul de călcat este ieftin, dar are o durată scurtă de existentă. Aluminiu - este un material moale, cu timpul se formează zgârieturi și incizii, ceea ce poate deteriora țesătura delicată. În plus, talpa din aluminiu lasă un luciu pe material fără o pulverizare suplimentară.  Cea mai populară pulverizare este Teflon, care, prin analogie cu tigaia, are proprietăți excelente de antilipire.
  • Oțel inoxidabil - talpa lucioasă asigură o alunecare ușoară prin țesătură. Acest fier de călcat se încălzește mai lent, dar de asemenea menține căldura mai mult, este rezistent la zgârieturi de la nasturi de fier și fermoarele de fixare. Pentru o anumită putere, unii producători le tratează cu pulbere de safir. Acest fier este mult mai mare în greutate. Minusul acestei tălpi este acumularea care se formează în procesul de utilizare. Fierul trebuie curățat și refolosit.
  • Ceramică și metaloceramică  – se utilizează în modele mai  scumpe. Este dificil să se întâlnească o talpă pur ceramică, de obicei, un strat de ceramică este acoperit cu oțel inoxidabil sau aluminiu. Talpa cu strat de smalț din ceramică este ușor de alunecat, asigură o călcare de bună calitate, nu se lipeste de suprafața rufelor.
  • În magazine veți găsi fier de călcat cu o talpă textilă suplimentară, fixată cu o clemă specială. Cu ajutorul acestuia, puteți călca țesături delicate doar cu abur. Suprafața textilă va reduce temperatura la un nivel sigur și va elimina fluxul de picături de apă pe material.

Furnizarea de abur este al doilea punct important. Nu este un secret faptul că astfel de țesături precum bumbacul și lenjeria de corp sunt dificil de netezit fără umiditate suplimentară. Fierele de călcat simple cu aburi au preț disponibil  și sunt cele mai populare. Calitatea călcării depinde de locul găurilor speciale pe talpă (cel puțin 50) și de viteza aburului.

Fiți atenți la vârful fierului. Dacă aveți nevoie să călcați cămeșile pentru bărbați sau hainele pentru copii, alegeți modele cu un orificiu și găuri suplimentare. În plus față de aburul orizontal obișnuit.

Regimul temperaturii

Aproape toate modelele de fiere de călcat sunt echipate cu un regulator de temperatură special. Înainte de a începe călcarea, studiați cu atenție eticheta, care arată compoziția materialului.


 

O divizie pe termoregulator pentru țesături subțiri (mătase, nailon, sifon), două diviziuni pentru țesături din lână și jumătate de lână, trei diviziuni - bumbac, in, drap.
 
Cu toate acestea, există fier de călcat cu care puteți uita despre trecerea temperaturilor și nu vă fie frică să vă ardeți lucrurile preferate. Un fier unic, cu tehnologia Optimal Temp, se va adapta la tipul de material potrivit. Procesorul special Smart Control va menține constant o temperatură de 130 ° C, iar o cameră ciclonică inovatoare transformă condensatul  în vapori puternici, netezind pliurile chiar și pe cele mai dure țesuturi. Sună fantastic, dar cu un astfel de fier poți călca, fără sortare, fețe de masă de in, bluze de mătase subțiri, blugi.


 

Puterea

Puterea Fierului de călcat se împarte în trei grupuri

  • Până la 1.500 de wați – fier mic de călcat. Acestea se descurcă bine cu tricouri și rochii ușoare. Acest fier este util în călătorii de afaceri și călătorii la odihnă.
  • 600-2 000 wați – fier de uz casnic, va  putea să facă față aproape oricăror lucruri, chiar și puțin supraîncărcate. Opțiunea pentru familii.
  • 600-2 000 W - fier de uz casnic, poate manevra aproape orice lucru, chiar usor supra-uscat. Opțiunea pentru familii.
  • Mai mult de 2000 de wați - fier de călcat profesional. O astfel de putere se poate lăuda cu modele scumpe, ele pot fi recomandate familiilor mari.

Stingere automată (Auto Shut Off)

Poate, este una dintre cele mai utile funcții ale fierului modern. Toată lumea trebuie să calce hainele dimineața într-o grabă, și apoi ședința la locul de muncă. Pentru a nu uita fierul de călcat aprins,este așa o opțiune ca stingere automată. Fierul este echipat cu un senzor special care îl deconectează de la rețea, dacă nu se mișcă în poziție verticală timp de 8 minute și în orizontală 25-30 secunde.




Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

Alegînd un uscător de păr, în primul rind este necesar să stabiliţi scopul cu care el va fi folosit şi cît de des. Un caz este atunci cînd uscătorul de păr este folosit nemijlocit numai pentru uscarea părului de cîteva ori pe săptămînă, iar alt caz – atun

30.11.-0001

Alegem eficient aspirator pentru casa. Puterea de aspirare - de facto reprezintă eficacitatea. De ea depinde cantitatea prafului ce poate fi aspirată de modelul aspiratorului respectiv.

30.11.-0001

Сum alegem hotă de bucătărie? Ce tipuri de hote există? Hotele moderne se împart în următoarele: plate, hotele incorporabile, hotele cupolă.

30.11.-0001