Reduceri de paște până la 50%! 🐇🐇🐇 Tu alegi ce-ți aduce iepurașul. 🐇🐇🐇 Reduceri de paște până la 50%! 🐇🐇🐇 Tu alegi ce-ți aduce iepurașul.
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Cum să alegi un cuptor electric de masă?

Pâine cu crustă crocantă, brioșe maro, carne fragedă... Orice fel de mâncare gătit la cuptorul electric are un gust mai bogat decât varianta din cuptorul cu microunde. Secretul principal al gătitului este tratamentul termic uniform, care creează o crustă maro aurie, fără a usca excesiv vasul din interior. Dar cum să alegi un cuptor electric de masă pentru experimente culinare? Ai nevoie de un model profesional premium sau este potrivită și funcționalitatea unui cuptor de buget? Acesta și principalele criterii de selecție sunt discutate mai târziu în articol.

Organizarea corectă a spațiului: blat sau cuptor încorporat?

Un cuptor mic de masă este o opțiune convenabilă pentru gospodinele care preferă să-și reconstruiască în mod constant spațiul de lucru. În plus, în funcție de aspect, bucătăria poate avea o nișă separată sau un colț separat în care se potrivește perfect un cuptor de masă. Ea, în cele mai multe cazuri, are o dimensiune foarte modestă - nu mult mai mare decât cuptorul obișnuit cu microunde. Dispozitivele încorporate sunt mai voluminoase și pot avea mai multe camere pentru gătit. Se potrivesc bine în interior și nu ocupă spațiu pe suprafețele de lucru. Dacă doar proiectați o bucătărie, atunci aceasta este cea mai bună opțiune. Dar, merită amintit că anumite modele necesită instalarea de către specialiști (aceștia vor aprecia calitatea cablajului și, dacă este necesar, vor așeza un cablu separat cu trei fire cu o secțiune transversală de 6 mm dacă puterea dispozitivului depășește 3,5 KW).

Selectați volumul

Atunci când alegeți un nou aparat de bucătărie, ar trebui să decideți ce și cât veți găti. Modelele miniaturale (pana la 32 de litri) pot fi folosite pentru prăjirea legumelor, caserolelor si deserturilor in porții mici.

Pentru a coace carne de pasăre și a face plăcinte pentru o familie de 4-8 persoane, este mai bine să rămâneți la versiunea medie cu o capacitate de 35-50 de litri. Dacă utilizați cuptorul ca singur aparat de gătit, este mai bine să alegeți o dimensiune mai mare - 53-60 de litri.

Puterea are valoarea

Conform regulii nerostite a producătorilor de aparate electrocasnice, puterea este proporțională cu volumul dispozitivului. Cuptoarele de masă sunt cele mai economice (1-1,5 KW). Cea mai bună opțiune sunt dispozitivele care nu consumă mai mult de 2,7 KW. Dacă decideți să cumpărați un cuptor mare, atunci pregătiți-vă pentru un consum mare de energie electrică (4-5 KW pe oră de funcționare). Pentru a alege modelul potrivit, există caracteristici cheie de luat în considerare: dacă cablajul electric din apartament va rezista la sarcina mare a rețelei; cât de complexe sunt preparatele pe care le vei găti. Dacă vă gândiți la o achiziție ca dispozitiv suplimentar pentru bucătărie, atunci este mai bine să rămâneți pe modele cu o putere medie (2-2,5 KW). S-ar putea să vă întrebați: Cum să alegeți un dulap de vinuri?

Care acoperire interioară este mai bună?

Căptușeala interioară a cuptoarelor electrice este emailă sau din oțel inoxidabil. Primul este destul de nepractic, este foarte susceptibil la deteriorări mecanice, motiv pentru care necesită o întreținere atentă (nu puteți folosi agenți de curățare abrazivi și răzuitoare metalice). Temperaturile ridicate pot face ca smalțul să devină prea poros și să absoarbă mirosurile și particulele de murdărie. Unii producători folosesc smalț anti aderent în cuptoare, care a devenit o alternativă demnă la cele convenționale. Conține în compoziția sa impurități catalitice care pot descompune impuritățile, ceea ce facilitează foarte mult îngrijirea cuptorului. Puteți cumpăra un astfel de dispozitiv cu 800-1200 MDL. O opțiune mai practică pentru acoperirea interioară este oțelul inoxidabil. Gospodinele susțin că această categorie de dispozitive este mai durabilă și mai ușor de utilizat (după utilizare, este suficient să o ștergi cu un burete umed). Dar, astfel de cuptoare sunt mai scumpe decât cele emailate (un cuptor de buget cu corp din oțel poate fi cumpărat cu 2300-2600 MDL).

Tipul deschiderii ușii

Acest parametru este singurul responsabil pentru capacitatea de utilizare a dispozitivului. Pentru modelele de masă, ușa se poate deschide în jos sau, similar cuptoarelor cu microunde, în lateral. A doua opțiune este de preferat dacă dispozitivul este instalat înalt. Prețul unor astfel de dispozitive este de la 800 MDL. Ușa modelelor încorporate (de la 3300 MDL) poate fi pliată în jos sau poate aluneca înainte datorită mecanismului telescopic. A doua opțiune este mai confortabilă și mai sigură (costul dispozitivului variază de la 7800-10 000 MDL). Util pe tema: Cum să alegi un cuptor cu microunde?

Funcții suplimentare

În funcție de configurație, cuptorul electric poate avea moduri/funcții suplimentare care vor simplifica munca:

  • iluminare internă care solicită inspectați starea de pregătire a vasului fără a deschide ușa (important pentru lucrul cu deserturi și produse de panificație);

  • funcție de oprire de protecție, care va menține funcționalitatea în cazul supratensiunii;

  • protecție pentru copii care blochează toate supapele/cheile;

  • modul de piroliză (lucrează o anumită perioadă de timp la temperatura maximă) curăță pereții interiori de resturile alimentare și impuritățile mici.

La modelele premium se pot folosi mai multe tipuri de ochelari (3-4 piese situate la distante diferite una de cealaltă) pe ușă, care rețin căldura in interior, protejând utilizatorul de arsuri.

Rezumând

Un cuptor electric este un aparat versatil care se va potrivi atât bucătarilor experimentați, cât și gospodinelor începătoare. Pentru a alege modelul optim de cuptor, trebuie să decideți asupra dimensiunii, materialului acoperirii interioare și puterii. Dacă nu trebuie să gătiți mult, atunci vă puteți limita la un cuptor mic de masă (20-25 de litri). În astfel de modele, este încorporat un cronometru, este posibil să alegeți ce element de încălzire va funcționa (sus / jos) și există 2 niveluri de tăvi pentru tava de copt. Dacă vă place să experimentați și să gătiți cea mai mare parte a meniului zilnic în cuptor, atunci ar trebui să vă gândiți să cumpărați un dispozitiv mare cu convecție, funcție de grătar și alte „bunătăți”. Efectuarea acestor alegeri face gătitul și mai plăcut și permite experimentarea.


Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

17.04.2024

Diminețile, o ceașcă de cafea este salvarea? Atunci, o cafetieră calitativă este esențial. Luați în considerare preferințele dvs, comparați mărcile și alegeți opțiunea perfectă, iar articolul nostru vă va ajuta cu siguranță în acest sens.

11.04.2024

Geniala invenție a omenirii – aparatul de cafea. Datorită acestuia, avem șansa zilnic să savurăm din aroma revigoratoare a cafelei. Cum să alegem cafeaua cea mai bună, care să corespundă așteptărilor personale, aflăm în continuare.

03.01.2024

Carcasă, tip de dispozitiv, gama de funcții și opțiuni de instalare - cum să alegeți mai departe un aparat de aer condiționat în articolul ✪BLOG BOMBA✪

30.11.-0001