• Tehnica de bucatarie
  • Aparate de uz casnic
  • GSM, TV si electrocasnice
  • Laptopuri si echipamente IT
  • Sport si activitati
  • Frumusete si sanatate
  • Casă și grădină
  • Tehnica auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Cum să alegeți un frigider pentru bucătărie?

Frigiderul se ocupă de depozitarea corespunzătoare a alimentelor. Dacă frigiderul dvs. este puțin mai "tânăr" decât "ZIL" al bunicii dvs., atunci nu se mai poate vorbi de o depozitare corespunzătoare! Ei bine, a sosit momentul să căutați un înlocuitor demn.

La ce caracteristici merită să acordați atenție, pentru a nu fi dezamăgiți de achiziție? Haideți să aflăm.

Luați în considerare dimensiunile

Scopul este de a alege un frigider bun care nu numai că se va potrivi bine cu interiorul camerei, dar va fi și silențios, fiabil și, bineînțeles, eficient din punct de vedere energetic.

Înainte de a merge la cumpărături, gândiți-vă la locul unde va sta, deoarece amplasarea sa va determina tipul frigiderului. Așadar, luați o bandă de măsurat, măsurați spațiul disponibil și notați lungimea, lățimea și înălțimea. Asigurați-vă că există suficient spațiu pentru deschiderea ușilor și dacă există o priză în apropiere.

Volumul frigiderului

Merită să luați în considerare un astfel de parametru ca volumul frigiderului înainte de a-l cumpăra. Un dispozitiv prea mic nu este suficient de practic, deoarece există un risc mare de a nu putea încadra toate produsele necesare într-un mini-frigider. Unul mare, dimpotrivă, va sta pe jumătate gol și va irosi energie inutilă. Vă recomandăm să folosiți următoarea formulă de calcul: 120 de litri de volum pentru o persoană plus 60 de litri pentru fiecare membru al familiei. De exemplu, pentru o familie de trei persoane, veți avea nevoie de un model cu un volum de 240 de litri, pentru patru persoane - 300 de litri, și așa mai departe.

Tipul de frigider

După ce ați determinat dimensiunile, vă puteți gândi și la designul aparatului ideal. Astăzi, pe piață puteți găsi următoarele tipuri de frigidere în funcție de numărul de camere:

  • Frigider cu o singură cameră. De obicei, în astfel de modele, compartimentul de congelare este combinat cu un compartiment pentru produsele de răcire. Prețul unor astfel de aparate este mic, la fel ca și consumul de energie. Frigiderele fără congelator sunt o soluție excelentă pentru spații mici și familii mici.
  • Cu două camere. Spre deosebire de primul tip, într-un astfel de aparat, camera de congelare funcționează de sine stătător. Există frigidere cu o cameră de congelare superioară și cu una inferioară. În acest caz, alegerea depinde de nevoile și preferințele personale.
  • Unitate cu mai multe camere. Spațiul intern al unui astfel de dispozitiv este împărțit în 3 sau 4 camere, care sunt concepute pentru a stoca diferite tipuri de produse. Temperatura fiecărei camere este setată individual.
  • Frigider Side by side. Ambele compartimente sunt situate unul lângă altul și se deschid ca niște dulapuri cu ușă. În partea de jos există diverse recipiente: pentru pește, carne, fructe și legume.

    Capacitatea congelatorului variază între 300 și 800 de litri.

    Alegerea tipului potrivit depinde de numărul de persoane, de suprafața încăperii în care se intenționează să se amplaseze unitatea de refrigerare și de necesitatea unui congelator. De exemplu, un frigider fără congelator va fi o alegere excelentă pentru 1-2 persoane, iar un frigider cu două uși și o capacitate mare este un dispozitiv indispensabil într-o familie numeroasă.

Opțiuni de instalare

În funcție de metoda de instalare sunt împărțite în:

  • Frigider de sine stătător. Implică plasarea separată între două elemente de mobilier.
  • Un frigider încorporat este instalat într-un dulap de mobilier sau într-o nișă. Dimensiunile standard sunt, de obicei, nesemnificative, deoarece corpul nu trebuie să se extindă dincolo de zona de încorporare. În adâncime, astfel de dispozitive nu au mai mult de 55 cm, lățimea ajunge la 60 cm sau un pic mai puțin. Desigur, există, de asemenea, frigidere încorporate Side-by-Side, dar alegerea lor este limitată, iar prețul este corespunzător. Un frigider încorporat nu atrage atenția, deoarece un panou decorativ este atârnat pe ușă, care este identic cu setul de bucătărie. Dacă cerințele estetice sunt importante pentru dumneavoastră, acordați atenție modelelor încorporate.

Tip de dezghețare/înghețare

Odată ce am decis tipul de frigider și opțiunile de instalare, să trecem la tipul de dezghețare - există două.

Frigiderele No Frost (cunoscute și ca Free Frost). Produsele sunt răcite prin circulația uniformă a aerului rece prin camera dispozitivului. Nu necesită dezghețare, iar produsele în sine își păstrează proprietățile originale pentru o perioadă lungă de timp.

Frigidere cu un sistem de dezghețare prin picurare ( Direct Cool). Picăturile se acumulează pe peretele din spate al dispozitivului, care curg într-un recipient special situat deasupra compresorului și se evaporă. Merită să acordați o atenție deosebită curățeniei orificiului de scurgere, astfel încât să nu existe blocaje. Va trebui să dezghețați astfel de aparate de 1-2 ori pe an.

Ce să alegi până la urmă? Este clar că frigiderul No Frost cu dezghețare automată este o opțiune mai preferabilă, deoarece nu va trebui să petreceți timp pentru dezghețarea dispozitivului. Dar alegerea vă aparține.

Clasa de eficiență energetică

Acest parametru are un impact direct asupra facturii dumneavoastră de energie. Clasa de eficiență energetică poate fi găsită pe eticheta de pe unitate. Frigiderele sunt etichetate de la A la G. Cele mai economice dispozitive sunt considerate modelele cu clasa A, iar clasele mai puțin eficiente din punct de vedere energetic sunt etichetate F, G.

LifeHack! Nu așezați frigiderele în apropierea aparatelor de încălzire și a aragazurilor, deoarece aparatul va lucra mai mult și consumul de energie va crește.

Tipul compresorului

Un criteriu important pentru alegerea unui frigider bun este compresorul, care este inima dispozitivului. Compresoarele sunt de două tipuri: liniare și invertoare.

  • Linear este un muncitor tipic, care se pornește și se oprește pe măsură ce este atinsă temperatura setată.
  • Compresorul invertor funcționează în mod constant, dar cu o putere diferită. Datorită acestui fapt, frigiderele cu invertor sunt durabile, economice și silențioase.

Sfaturi utile de la magazinul Bomba

Modelele moderne se disting printr-un set de funcții suplimentare care pot fi destul de plăcute și utile sau, dimpotrivă, absolut inutile.

  • Dacă nu este nevoie de gheață alimentară și alimente congelate, atunci puteți cumpăra un frigider cu o singură cameră, unde nu există congelator.
  • Supercongelare. Modul este recomandat să porniți cu câteva ore înainte de a intenționa să încărcați o cantitate mare de alimente în congelator.
  • Dacă vă plac ierburile, legumele, fructele, peștele proaspăt, ar trebui să existe o zonă cu un compartiment "zero" în unitatea de refrigerare.
  • În condiții de "prospețime uscată" (-3-0°C), cu o umiditate de 50%, carnea și peștele proaspăt își pot păstra proprietățile nutritive timp de până la 7 zile.
  • În condiții de "prospețime umedă" (+0,5-3°C) cu o umiditate de 90%, fructele și legumele își vor păstra prospețimea mult mai mult timp (de cel puțin 3 ori).
  • Modul "vacanță" este o mare găselniță pentru cei care călătoresc - consumul de energie este menținut la minimum, iar aparatele rămân funcționale.
  • Semnalul sonor al ușii deschise împiedică creșterea temperaturii din interiorul compartimentului. Familiile cu copii mici îl vor aprecia cu siguranță.

Unde să cumpărați un frigider în Moldova?

Sortimentul magazinului de electrocasnice Bomba are multe modele de diferite tipuri și producători: Liebherr, Bosch, Samsung, Heinner, Haier, Hisense, Beko, Arctic, LG, Indesit, Siemens, Candy, Miele, Whirlpool, Eurolux, Asko și multe alte mărci cunoscute. Puteți comanda modelul dorit pe site-ul Bomba.MD. Dacă aveți dubii și nu știți ce frigider să alegeți, vă rugăm să contactați consultanții noștri - ei vor fi bucuroși să vă ajute.

 

Întrebari frecvente despre Cum să alegi Frigider?

 

  • Care sunt avantajele frigiderelor cu sistem No Frost?

    Principalele avantaje ale frigiderelor cu sistem No Frost:

    • Circulația uniformă a aerului rece în interiorul frigiderului;
    • Prevenirea formării de gheață în interiorul compartimentului;
    • Dezghețare automată;
    • Eficiență energetică.

  • Ce frigider din clasa energetică este mai bine să cumperi?

    Atunci când alegeți un frigider, alegeți în mod preferențial un aparat cu o clasă de eficiență energetică ridicată. Cele mai eficiente din punct de vedere energetic sunt dispozitivele cu clasa A. În plus față de consumul redus de energie, astfel de aparate sunt mai ecologice. Cu toate acestea, prețul unui frigider cu o clasă de eficiență energetică ridicată poate fi mai scump.


  • Ce funcții de control al frigiderului sunt utile?

    Cele mai utile funcții ale frigiderelor, conform magazinului online BOMBA:

    • Temperatura reglabilă
    • "Camera zero" sau zona de prospețime
    • Modul de congelare rapidă
    • Autodiagnosticare
    • Funcție de dezghețare fără formare de gheață
    • Economie de energie

    Folosul acestei sau altei funcții este stabilit de către utilizatorul însuși, în funcție de preferințele sale.


  • De unde pot cumpăra frigidere moderne în Moldova?

    Cele mai bune frigidere moderne într-un sortiment mare le veți găsi pe site-ul magazinului online BOMBA. Avem astfel de mărci precum:: Liebherr, Bosch, Bosch, Samsung, Heinner, Haier, Hisense, Hisense, Beko, Arctic, LG, Indesit, Siemens, Candy, Miele, Whirlpool, Eurolux, Asko și multe altele. Comandați online și preluați în orice magazin convenabil din rețea.


Diagonală, rezoluție, tip de matrice, rată de reîmprospătare...nu știți de unde să începeți alegerea unui televizor? Dar nu vă faceți griji! Haideți să înțelegem împreună această întrebare, astfel încât să puteți face alegerea corectă.

O mașină de spălat nu este o achiziție obișnuită. Pentru a cumpăra o tehnică bună, merită să luați în considerare o serie de parametri. Care dintre aceștia? Vă spunem în continuare.

Nu vă grăbiţi să panicaţi -indiferent de tipul doamnei, pentru inima ei de fiecare dată, puteţi găsi cheiţa fermecată.

Tigaia – una din personajele principale în orice bucătărie. Numai cu ajutorul ei, gospodinele adevărate arată minuni a artei culinare.