• Tehnica de bucatarie
  • Aparate de uz casnic
  • GSM, TV si electrocasnice
  • Laptopuri si echipamente IT
  • Sport si activitati
  • Frumusete si sanatate
  • Casă și grădină
  • Tehnica auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Criterii de selecție unui climatizator

Unelele din cei mai importanți factori de care depinde petrecerea timpului plăcută și confortabilă într-o încăpere, reprezină temperatura și umiditatea aerului. Pentru a atinge efectul maximal este necesar de a alege climatizatorul potrivit pentru tipul de încăpere respectiv.
 

Aparatul de aer condiţionat este o achiziţie indispensabilă: în timpul caniculei estivale acesta va răcori şi împrospăta rapid ambianţa în întregul apartament; în perioada rece a anului va asigura încălzirea, practic imediată, a unui spaţiu chiar foarte larg. Ventilatorul are o capacitate de funcţionare care cedează mult în faţa unui aparat de aer condiţionat, de aceea randamentul acestuia din urmă este net superior. Aparatele de aer condiţionat moderne asigură nu doar răcirea sau încălzirea aerului, ci şi purificarea acestuia de substanţe nocive şi bacterii. De asemenea, ele asigură menţinerea în casă a unui nivel optim de umiditate, indiferent de vremea de afară.

 

Ce tipul a aparatului de aer condiţionat există?


типы кондиционеров

Există trei tipuri de aparat de aer condiţionat: portabil, de geam şi split. Dacă aveţi nevoie de un aparat de aer condiţionat mic, compact care să poată fi transportat cu uşurinţă, alegerea ideală este modelul portabil. Acesta ocupă puţin spaţiu şi se instalează foarte uşor – e suficient să îl conectaţi la reţea şi să savuraţi aerul proaspăt.

Aparatul de aer condiţionat de geam sau monobloc este alegerea perfectă pentru cei care au nevoie de electrocasnice puternice, la un preţ rezonabil. Montarea acestora nu presupune dificultăţi; este important să luaţi în calcul faptul ca aparatul de aer condiţionat să fie mai îngust decât cadrul geamului.

Aparatul de aer condiţionat split este format din câteva unităţi: unul sau două unităţi exterioare şi condensatorul sunt montate în exterior, iar unitatea interioară împreună cu vaporizatorul sunt montate în locuinţă. Aceste tip prezintă multe avantaje: nivelul scăzut de zgomot, numeroase programe şi funcţii utile: de exemplu, funcţionarea în regim de noapte sau automat.

 

Capacitatea climatizatoarelor

 

Cunoscând indicele puterii de răcire, este foarte simplu să alegeţi modelul perfect pentru locuinţa Dvs. Raportul este de 1 kW pentru fiecare 10 m2. Trebuie să luaţi numaidecât în calcul şi celelalte electrocasnice ce funcţionează în locuinţă: separat pentru televizor, aragaz, calculator este necesar să adăugaţi câte 0,5 KW. Mulţi producători indică puterea de răcire în BTU (Unitate Termică Britanică), în loc de KW. Raportul este de 1 BTU la 0,3 Watt. Indicele de 7000 BTU corespunde unei suprafeţe de 20 m2, 12000 BTU – unei suprafeţe de până la 35 m2. În acest context, pentru comoditate, fiecare model este marcat cu o cifră care indică numărul de mii BTU: 7, 9, 12, 18 sau 24.

мощности кондиционеров
 

Nu întotdeauna mai puertnic și mai scump este și mai eficient, căci deseori, o alegere incorectă a climatizatorului după capacitate nici nu aduce efectul dorit dar și trage după sine cheltuieli inutile.

 

În tabelul de mai jos, sunt prezentate cele mai optimale corespunderi între putere șia climatizatorului și suprafața încăperii. 



 

как выбрать кондиционер
 

Regimuri de lucru a climatizatorului.

 

Pe lângă funcţia de răcire, aparatele de aer condiţionat pot funcţiona şi în alte regimuri utile. Cele mai solicitate sunt regimurile de: încălzire, purificare şi uscare. Aparatul de aer condiţionat nu este dotat cu element termic, de aceea încălzirea se efectuează conform aceluiaşi principiu ca şi în cazul răcirii: doar că de data aceasta fluxul de aer cald este direcţionat în locuinţă şi nu afară. În timpul iernii este imposibil să utilizaţi regimul de încălzire; primăvara şi toamna, însă, acesta prezintă o alternativă viabilă de încălzire.

 

Diversele filtre asigură purificarea aerului. Aceste filtre pot fi curăţate şi înlocuite foarte simplu. Ele vă vor proteja locuinţa de particulele de praf, alergeni şi microbi – o funcţie indispensabilă pentru o familie cu copii mici sau persoane alergice. Acest tip de aparat de aer condiţionat vă va salva de polenul florilor, fumul de ţigară şi alte mirosuri neplăcute. Ionizatorul incorporat funcţionează pe baza ionilor activi de argint şi asigură dezinfectarea aerului din locuinţă.

 


регулировка воздушного потока

 

Ce reprezintă reglarea fluxului de aer?

 

Un avantaj important al fiecărui model este posibilitatea de a regla puterea şi direcţia fluxului de aer. Astfel veţi putea alege desinestătător regimul de răcire sau încălzire a aerului pentru confortul maxim, cât şi să orientaţi fluxul de aer în aşa mod, încât să fie evitaţi curenţii de aer în locuinţă. Alegerea perfectă este modelul de aparat de aer condiţionat care permite direcţionarea vertical-ascendentă a fluxului de aer – astfel, nimeni din familia Dvs. nu va nimeri sub jetul de aer rece şi veţi uita de răceli.

 

регулировка воздушного потока

Nivelul zgomotului climatizatorului

 

Funcţionare silenţioasă – o exigenţă primordială faţă de orice aparat de aer condiţionat. Este absolut necesar să luaţi în calcul nivelul de zgomot, dacă intenţionaţi ca aparatul de aer condiţionat să funcţioneze în timpul nopţii. Indicele optim pentru unitatea interioară, montată în casă, variază între 26 şi 48 dB. Un astfel de aparat de aer condiţionat va garanta nu doar aerul curat, ci şi o ambianţă calmă în locuinţa Dvs.

уровень шума кондиционера

 

Deservirea tehnică sau reparația pe garanție?

 

Diferenţa principală între deservirea tehnică şi garanţie sau reparaţie o reprezintă deservirea periodică a aparatului de aer condiţionat aflat în stare de bună funcţionare. Acest fapt va extinde considerabil termenul de funcţionare continuă a aparatului de aer condiţionat, la un randament şi eficienţă maximă de funcţionare şi va reduce semnificativ probabilitatea defectării utilajului. De regulă, aparatele de aer condiţionat defectate deteriorează interiorul, mobila, tehnica de birou, alte echipamente fapt ce conduce la cheltuieli neprevăzute.


сервисное обслуживание

Numai în magazinele noastre dvs. veți putea găsi cel mai mare asortiment de climatizatoare, veți putea alege cel mai optimal model anume pentru spațiul dvs și veți primi o consultare profesionistă. 

 


Când vine vorba de alegerea unui frigider, fiecare dintre noi își dorește să găsească un model care să reziste mult timp și fără nicio reclamație. Cu toate acestea, varietatea de modele face dificilă alegerea opțiunii potrivite... Citiți ghidul

Diagonală, rezoluție, tip de matrice, rată de reîmprospătare...nu știți de unde să începeți alegerea unui televizor? Dar nu vă faceți griji! Haideți să înțelegem împreună această întrebare, astfel încât să puteți face alegerea corectă.

O mașină de spălat nu este o achiziție obișnuită. Pentru a cumpăra o tehnică bună, merită să luați în considerare o serie de parametri. Care dintre aceștia? Vă spunem în continuare.

Nu vă grăbiţi să panicaţi -indiferent de tipul doamnei, pentru inima ei de fiecare dată, puteţi găsi cheiţa fermecată.