• Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Criterii de selecție a tigăii

Tigaia – una din personajele principale în orice bucătărie. Numai cu ajutorul ei, gospodinele adevărate arată minuni a artei culinare.

Cîte tigăi sunt necesare într-o bucătărie?

În principiu standartul este cifra trei, însă această cifră poate varia în dependeță de numărul locătarilor și dorințele lor gastronomice. În lista tigăilor dvs. ar trebui să fie incluse modele cu diametru, adîncime și materiale compozite diferite.

как выбрать сковородку

Pe ce gătim? 

În dependență de tipul aragazului, variază și tipurile de tigăi. Mai jos vă propunem tabelul cu cele mai optimale corelații:

на чем готовим

Mărimea

Mărimea tigăii trebuie aleasă în dependență de numărul de membri a familiei:

размер

Fundul

În general există 2 tipuri de suprafețe a fundului: plat și reliefat. Al doilea tip este destinat preponderant p/u gril. Datorită suprafeței reliefate bucatele contactează mai puțin cu suprafața tigăii și nu se arde.

вид поверхности

P/u tigăi cu suprafața non-stick, grosimea fundului întotdeauna trebuie să fie mai mare. În caz contrar, suprafața sub influența temperaturilor înalte se va ”evapora” și tigaia se va defecta.

Mînerul

În cazul în care nu este detașabil, atunci el trebuie să fie sudată bine de corpul tigăii. Cu cît este mai mare suprafața montării mînerului – cu atît tigaia este mai fiabilă. 
Tigăile cu mînerele detașabile sunt comode prin faptul că (detașînd mînerul) pot fi folosite în rolă.

Sfaturi de la BOMBA

După procurare, în tigaia cu suprafața non- stick înainte de folosire este necesar de a fierbe apă curată de 2-3 ori.

După procurare, în tigaia din fontă este inadmesibilă prepararea imediată a bucatelor, deoarece acestea vor primi un gust și miros neplăcut. Înainte de prima prepararea, este necesar de a turna în ea ulei și de a o tine pe foc timp de 10-15 min. Să nu vă speriați de fun. Suprafața tigăii va deveni neagră și plată. Dupa aceasta, lăsați tigaia să se răcească și atent eliminați arsura cu ajutorul buretei sau hărtiei. Repetați această procedură de 2-3 ori. 


Doriţi să faceţi o surpriză familiei, alegerea unui cadou necesar şi util va fi soluţia perfect. Nu e simplu să împlineşti dorinţele fiecăruia, dar la Noi e posibil.

30.11.-0001

La procurarea unui aparat de ras, este primordial de a lua în considerație dorințele și necesitățile individuale a fiecărui consumator în parte, însă pe lîngă acestea și condițiile în care va fi folosit aparatul.

30.11.-0001