La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20% 💣💣💣 La orice smartphone Cashback B(O)MBASTIC 20%
Detalii
  • Tehnică de bucătărie
  • Aparate de uz casnic
  • Telefoane, TV și Audio
  • Laptopuri și echipamente IT
  • Sport și activități
  • Frumusețe și sănătate
  • Casă și grădină
  • Tehnică auto
  • Produse pentru copii
Inapoi

Începând cu 1 martie 2021 în țările Uniunii Europene au intrat în vigoare noile standarte ale marcajului energetic ce sunt oferite electrocasnicelor. Începând cu anul 2022 distribuitorii de electrocasnice în Moldova la fel au dreptul să folosească etichetele cu noul standart. Ce trebuie să cunoască utilizatorii despre noua clasificare? Haideți să aflăm.

Schimbarea de bază a noilor etichete prevede eliminarea claselor ce vizează eficiența energetică cu insigna ”+”, precum A++. Pe viitor toată gama de electrocasnice ce va fi vândută în Uniunea Europeană trebuie să fie marcată cu unul dintre clase de la A la G, unde litera A presupune -nivel avansat, iar G - nivel inferior. Acest marcaj te ajută să compari mai eficient eficacitatea energetică a produselor. Clasa ”A” deocamdată nu deține produse și este preconizată pentru modelele performante ale electrocasnicelor cu un randament sporit de eficacitate energetică. Reamintim că clasele eficacității energetice se oferă dispozitivelor în dependență de numărul de Wt pe care acestea le consumă.

Mai mult, toate electrocasnicele ce ajung pe piața de desfacere europeană trebuie să fie înregistrate în registrul special de marcaj energetic (EPREL). Noua bază de date va facilita procesul de regăsire a datelor despre produs și te va ajuta să compari astfel caracteristicele de bază din punct de vedere al consumului de energie, de apă și altele. Va fi îndeajuns să scanezi QR codul ce este amplasat în partea de sus a etichetei, pentru a obține informația adițională despre produsul procurat.

Pentru ca tu să delimitezi după ce bară de eficacitate energetică să te conduci, după cea veche sau cea nouă, a fost calculat preventiv coeficientul de eficacitatea energetică, atrage atenție la eticheta, ce acompaniază fiecare dispozitiv.

Noua clasificare este mai pe înțeles pentru utilizatori și va spori producerea tehnicii efective la maxim din partea producătorilor. Trecerea la noul sistem se va efectua pe etape. Primele produse ce au îndeplinit rigorile pentru obținerea etichetei au devenit: mașinele de spălat vase și mașinele de spălat rufe, mașinele de uscat rufe și frigiderele.